Venezuela, ţara cu cele mai FRUMOASE FEMEI DIN LUME, un MIT. “Fabrica de Miss” şi chinul la care sunt supuse fetele: "Îşi taie părţi din intestine sau îşi cos pe limbă plasturi de plastic pentru a nu mai putea mânca"

 
+9 click pentru
galerie

Într-o ţară unde peste 80 la sută din populaţie trăieşte în sărăcie, tinerele se agaţă de frumuseţe pentru un viitor mai bun. Se întâmplă în Venezuela unde concursurile de Miss rămân una dintre puţinele soluţii pentru a scăpa de sărăcie. Iar pentru asta, concurentele fac orice…

Venezuela deţine recordul de titluri câştigate la cele mai importante competiţii internaţionale de frumuseţe, iar căutarea succesului a creat o industrie a frumuseţii extrem de profitabilă: şapte tinere au fost încoronate Miss Univers în cei 66 de ani de când există concursul.

 

În aşa-numitele “fabrici de frumuseţe”, tinere cu vârste cuprinse între 5 şi 29 de ani recurg la metode brutale pentru a atinge standardul de perfecţiune a unei adevărate Miss World: implanturi mamare, injecţii pentru mărirea feselor, corectarea nasului, transplanturi de păr, eliminarea unor bucăţi din intestine şi plasturi din plastic ataşaţi pe limbă –, dar cel mai şocant aspect este că intervenţiile sunt făcute inclusiv de copile de 15 ani, notează „Daily Mail“.

PĂRINŢII ÎŞI ÎNDRUMĂ FETELE PE DRUMUL CĂTRE FRUMUSEŢEA ABSOLUTĂ…

Totuşi, fetele nu sunt mânate doar de un vis, ci de multe ori sunt îndrumate de părinţi, care văd succesul copiilor ca pe o cale de evadare din sărăcia cruntă în care trăiesc.

Sub atenta supraveghere a mamelor, fete de doar 12 ani sunt supuse unor intervenţii chirurgicale de corectare a posteriorului, a sânilor sau a nasului, într-o încercare disperată de a deveni „regine ale frumuseţii“ în Venezuela. 

Cele de 16 ani suferă intervenţii chirurgicale chiar mai drastice, punându-şi în pericol viaţa pentru a slăbi mult şi repede: îşi taie părţi din intestine pentru ca mâncarea să treacă prin corp fără a fi digerată, îşi cos pe limbă o plasă din plastic care le împiedică să mănânce alimente solide sau stau perioade foarte lungi cu mulaje montate în jurul taliei. 

O COROANĂ ÎNSEAMNĂ EVADAREA DIN SĂRĂCIE!

Mulţi părinţi, care privesc succesul copiilor că pe o cale de evadare din sărăcie, fac tot ce se poate pentru a plăti taxa percepută de “instituţii” specializate în transformări şi costurile intervenţiilor chirurgicale.

„Fiecare fată visează să fie Miss. Noi venezuelenele le vedem pe aceste persoane drept femeile perfecte. Atunci când trăieşti într-o ţară în care o femeie frumoasă are perspective de carieră mai mari decât o fată care munceşte mult şi este educată, eşti forţată să crezi că nu există nimic mai important decât frumuseţea“, a declarat o membră a unei organizaţii care luptă împotriva acestui "curent periculos".

VENEZUELA FABRICĂ CELE MAI FRUMOASE FEMEI DIN LUME: "FETELE CAUTĂ BĂRBAŢI CU BANI CARE SĂ LE PLĂTEASCĂ INTERVENŢIILE" 

“Unele fete renunţă la şcoală şi se angajează în trei sau patru locuri diferite pentru a-şi putea plăti cursurile, cosmeticele şi intervenţiile chirurgicale. De multe ori îşi caută băieţi bogaţi care le pot sprijini financiar, iar atunci când aceştia nu le mai pot ajuta, îi părăsesc şi îşi găsesc alţii. Desigur, ele sunt foarte frumoase şi nu le este greu să convingă bărbaţii“, explică directorul unei instituţii care se ocupă de transformarea tinerelor.

„Nu cred că Venezuela are cele mai frumoase femei din lume, dar noi ştim cum să fabricăm frumuseţea, femei perfecte. Din acest motiv excelăm în toate competiţiile internaţionale de frumuseţe“, a mai recunoscut acesta.

SURSE: DAILYMAIL.CO.UK, ADEVARUL.RO, WIKIPEDIA.ORG
 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE