Ziarele: „Batman a murit!”/ Publicul: „Batman nu va muri niciodată!” Adam West, îți mulțumim, Maestre! Mergi cu batmobilul spre Rai!

 
+17 click pentru
galerie

Imediat după ce legendarul Adam West, primul Batman din istoria cinematografiei, „a plecat puțin” cu batmobilul spre o altă lume, ziarele din întreaga lume au titrat: „Batman a murit!”. În contrapondere, mulți pasionați de benzi animate, de personaj, de celebra serie sau, pur și simplu, de figura lui West, au postat printre mesajele de condoleanțe, și următorul mesaj: „Batman nu va muri niciodată!”.

CITEȘTE ȘI: Brigada Diverse s-a refăcut în ceruri. Plutonierul Căpșună a plecat în ultima sa misiune!

Copilul crescut la fermă se visa în Cetatea Filmului

West nu știa dintotdeauna că va deveni „Batman”, eroul a generații întregi de copii, adolescenți și adulți, dar încă de când era de-o șchioapă, știa că vrea să devină actor și de aceea plănuia să se mute în Cetatea Filmului, după absolvirea școlii. „Hazardul fericit” face ca părinții săi, Audrey și Otto West, să-l susțină în tot ceea ce visa, chiar dacă împlinirea visurilor însemna să lase în urmă o fermă și o viață liniștită din împrejurimile Washingtonului.

Dovadă din acele vremuri rustice stă o fotografie cu West copil, în fața unui țarc de sârmă, înconjurat de doi vițeluși, cel mai probabil ai familiei lui. A terminat școala în Seattle și apoi s-a înrolat în Armata Americană.

După Armată, West s-a „înrolat” în lumea actoriei

După ce și-a făcut stagiul militar, tânărul Adam a decis să plece tocmai în Hawaii, într-un loc cu adevărat exotic, pentru a deveni actor. Din păcate, a fost distribuit doar în producții cu buget redus, în roluri neînsemnate. Apoi, întâmplarea face ca familia West chiar să se mute la Hollywood. 

Asul din mânecă: seriile „Batman”

A fost cooptat în mai multe proiecte cinematografice, dae marea lui șansă a reprezentat-o seria „Batman”, în care a interpretat rolul omonim timp de doi ani, între 1966 și 1968. Pe platoul de filmare l-a cunoscut și pe Burt Ward, cel care l-a întruchipat în film pe Robin, și care i-a devenit și în viața reală unul dintre cei mai buni prieteni.

 

Masca lui Batman i-a purtat noroc

„Batman” a fost regizat de Leslie H. Martinson și este primul film artistic de lung-metraj care se bazează pe personajul de benzi desenate. Inteesant e că rolul legendar l-a transformat pe Adam West peste noapte într-un adevărat star, mai ales că filmul devenise un real fenomen și toată lumea era înnebunită să știe cine se ascunde sub mască.

În serialul care a debutat în 1966, eroul a avut un impact puternic asupra publicului. Nici bine nu începuseră aventurile sale că omul-liliac devenise un cult cinematografic. Deşi era plin de onomatopee şi de fraze kitchoase, serialul a prins foarte bine la public, iar Batman a devenit o figură arhicunoscută în întreaga lume.

Batman a refuzat rolul lui James Bond

Tânărul West ajunsese să aibă mii de fane în rândul doamnelor și domnișoarelor, dar și al copiilor, alături de care se fotografia ori de câte ori avea ocazia.

„Batmanul” a atras atenția producătorilor lui „jams Bond”, dar West a refuzat rolul spionului, având convingerea că va fi doar un personaj „local”, care va deveni cunoscut doar în Marea Britanie. S-a înșelat și astfel a rămas și va rămâne veșnic în memoria publicului ca „primul Batman din istoria cinematografiei”.

Actorul Adam West, care a interpretat personajul ”Batman” în serialul de televiziune omonim difuzat de televiziunea americană ABC în anii 1960, a murit, vineri seară, în Los Angeles, la vârsta de 88 de ani, la scurt timp după ce fusese diagnosticat cu leucemie, a anunţat familia sa, informează Variety.

Cum a apărut Batman?

Batman este un supererou care apare în revistele de benzi desenate editate de grupul DC Comics, dar şi în filme şi seriale de televiziune inspirate din acestea. Personajul a fost creat de artistul Bob Kane şi scenaristul Bill Finger şi a apărut pentru prima dată în revista Detective Comics #27, publicată în mai 1939. Iniţial denumit ”Bat-Man”, personajul este cunoscut şi sub alte nume, precum ”Cruciatul cu pelerină”, ”Cavalerul întunecat” şi ”Cel mai mare detectiv al lumii”.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe