Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Sacrificiul

SEZONUL 2 | INTEGRAL

Maia Morgenstern, amintire emoționantă despre mama ei! „Mâinile ei erau pavăza mea, jucăriile mele, învățătoarele mele sau cuibul meu” – Foto

Actrița Maia Morgenstern, care face parte din distribuția serialului „Sacrificiul”, ce va continua cu un al doilea sezon la Antena 1, a povestit o amintire emoționantă despre mama ei.

Actrița Maia Morgenstern și mama ei.

Maia Morgenstern a publicat pe internet o fotografie cu mama ei, povestind că aceasta avea mâini foarte frumoase.

„Avea mâinile foarte frumoase. În special unghiile. Nu era neapărat ceea ce se numește o femeie cochetă/ sofisticată: nu se farda, nu-și vopsea părul, nu fuma, nu pierdea vremea la cafele... ah, ba da, am văzut-o o singură dată. Luam lecții de desen și pictură cu doamna Brateș. Iar după oră, a invitat-o pe MAMA să mai stea la o cafea și o țigară.

Am rămas cu gura căscată. Cred că atunci a fost pentru prima dată când am devenit conștientă de frumusețea mâinilor mamei mele. Până atunci... nu știu... le iubisem pur și simplu. Sau, mai bine zis, erau pavăza mea. Scutul meu. Apărarea mea. Mâinile ei erau, pe rând, jucăriile mele. Sau învățătoarele mele. Sau cuibul meu”, a scris Maia Morgenstern.

Actrița și-a mai amintit cum își îngrijea mama ei mâinile, păstrând cu grijă singurul inel pe care îl avea.

„Mama își îngrijea mâinile. Asta da. Cât aveam, cât n-aveam, mama își îngrijea mâinile. În fiecare seară își ungea mâinile cu cremă (ceva, orice... un strop de ulei). Își scotea inelul: un firicel de aur cu o scânteie de peruzea. Nu uita niciodată: mâinile ei muncite aveau nevoie de cremă, dar inelul se putea strica. Era singura bijuterie primită din partea familiei soțului ei. Celelalte bijuterii ale bunicii fuseseră confiscate la deportare. În lagăr.

MAMA avea un singur inel (nici nu știu dacă era foarte valoros) și nu l-a pierdut niciodată. Când gospodărea, îl scotea. Sau când gătea (nu se întâmpla prea des, era matematician, informatician și foarte ocupată). Dar de Sărbători - ORICE fel de Sărbători - gătea. Își scotea inelul, îl punea bine – ”să nu-l pierd, să nu-l uit”, zicea, ”mereu în același loc”, și se apuca. Mâinile mamei frământând aluatul. Sau întinzând rufe. Sau tricotând un pulover. Apoi scânteia de peruzea reapărea pe degetul mijociu al mâinii stângi. Mâna MAMEI”, a mai povestit Maia Morgenstern.

Uneori, văzând-o pe mama ei trudind, actrița se oferea să o ajute la treburi gospodărești. Atunci când spărgea câte o farfurie ori o ceașcă, mama ei o liniștea frumos.

„Uneori îmi venea așa, un chef s-o ajut! Că pot și eu! Sunt mare. Iar venele mâinilor ei muncite stăteau să plesneasca aproape. Să car plasele, nu mă lăsa: erau prea grele pentru mine. Macar sa spăl vasele? Sau să le șterg...te rooog, MAMA!....inevitabil spărgeam o farfuriuță. Sau o cescuță. MAMA mă liniștea: «Cuconiță știi ceva? Nu mai stau la dumneata!/ Pentr-un fleac de farfurie/ Faci atâta gălăgie!!!/ Mă duc acasă, mă sui pe masă!/ Tai cocoșu' și fac borșu'! ..( mai era aici ceva)/ Sunt cucoana-n casa mea!». Eu râdeam și băteam din palme. Și Mama bătea din palme”, a mai povestit Maia Morgenstern.

🔺 Urmărește integral serialul Sacrificiul online pe AntenaPlay  ⏩ https://s.a1.ro/n68e2JR Vezi episoade integrale, oriunde, oricând, de pe orice dispozitiv! 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro