Ce gest a făcut Regina Elisabeta a II-a chiar înainte de a-l conduce pe Prințul Philip pe ultimul drum. Funeraliile au loc astăzi

Regina Elisabeta a II-a trece prin momente grele. Aceasta își va conduce Prințul iubit pe ultimul drum, după ce s-a stins din viață la 99 de ani. Aceasta a făcut un gest emoționant chiar înainte de a-și lua rămas bun.

Regina Elisabeta a II-a

Getty

Au fost căsătoriți timp de 73 de ani, iar dragostea dintre ei a rezistat nu doar timpului, ci și presiunii a generații întregi.

În vara lui 1946, Prințul Filip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta, iar cei doi și-au unit destinele un an mai târziu. După căsătorie, cuplul și-a ales ca reședință Casa Clarence din Londra, acolo unde a venit pe lume primul lor copil, Prințul Charles.

Citește și: Ce a întrebat prințul Philip în ziua în care s-a căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a. Abia acum a ieșit la iveală

Fotografia emoționantă postată de Regină cu câteva ore înainte de a-și lua rămas bun de la Prințul Philip

Suverana în vârstă de 94 de ani este monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Regatului. Elisabeta a II-a a doborât recordul stabilit de stră-străbunica sa, Regina Victoria, care a stat pe tronul britanic timp de 63 de ani, şapte luni şi două zile.

Regina Elisabeta a II-a postat o fotografie în care apare alături de Prințul ei iubit, în 2003. Ambii zâmbesc în timp ce stau pe un câmp, în bătaia soarelui. Postarea este făcută chiar cu câteva ore înainte de înmormântarea Prințului Philip, la Windsor.

Citește și: Personalitățile care participă la funeraliile Prințului Philip

„Fotografia neprețuită este una dintre preferatele reginei și evocă multe amintiri fericite într-unul dintre locurile lor preferate din lume. Îi va fi mereu dor de iubitul său Philip”, a spus o sursă regală, potrivit The Sun.

Imaginea reflectă viaţa privată a cuplului regal și oferă o perspectivă asupra modului în care Regina își va aminti mereu de soțul ei, care i-a fost alături de mai bine de șapte decenii. Totodată, a fost modul Elisabetei a II-a de a mulţumi recunoştinţa sa celor care i-au trimis mesaje de condoleanţe.

Funeraliile Prințului Philip. Marea Britanie își ia adio, astăzi, de la Ducele de Edinburgh

Înmormântarea Prințului Philip va avea loc, astăzi, la Windsor. Procesiunea regală va pleca de la Poarta de Stat a Castelului Windsor în jurul orei locale 14:45. Drumul de 8 minute, până la capela St. George, unde va avea loc slujba religioasă, va fi parcurs de regină într-un Bentley.

La înmormântarea regală pot participa doar 30 de persoane, iar lista invitaţilor a fost decisă personal de regina Elisabeta a doua. Palatul Buckingham a transmis că Regina Elisabeta II a avut de luat „decizii foarte dificile” privind alegerea invitaţilor, după ce, iniţial, la ceremonie ar fi trebuit să participe 800 de persoane, adăugând că ea a dorit ca toate ramurile familiei soţului ei să fie reprezentate.

Citește și: Ce plănuiește prințul Harry să facă la scurt timp după înmormântarea Prințului Philip. Soțul lui Meghan Markle e de neclintit

În Biserică, suverana va sta singură, la distanţă de ceilalţi participanţi şi toată lumea va purta măşti.

Evenimentul va avea loc cu respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei, iar Regina Elisabeta II va sta aşezată singură. Un purtător de cuvânt al palatului a spus că planurile au fost modificate în conformitate cu recomandările actuale privind adunările publice, însă aspectele ceremoniei sunt respectă dorinţele defunctului duce.

Britanicii au fost rugaţi de familia regală să respecte restricţiile şi să nu se adune pe străzi. Vor putea urmări întreaga ceremonie la televizor. Chiar şi aşa, sute de oameni au continuat să vină la domeniile regale din ţară şi să depună flori.

Ultimele știri