Live acumFilm: Capcană pentru părinţi
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Incredibil! Ce pensie are Mirabela Dauer, după mai bine de 50 de ani de carieră artistică

După mai bine de 50 de ani de carieră artistică, veți crede probabil că Mirabela Dauer încasează de la stat o pensie substanțială, însă realitatea este departe de a fi așa.

Incredibil! Ce pensie are MIrabela Dauer, după mai bine de 50 de ani de carieră artistică

Mirabela Dauer în vârstă de 72 de ani, este una dintre cele mai îndrăgite cântăreațe de muzică ușoară din România. Dupa aproape 60 de ani pe scenă, artista se poate mândri cu realizările sale profesionale obținute de-a lungul anilor, chiar dacă statul nu a recompensat-o îndeajuns pentru tot aportul ei adus de-a lungul carierei sale artistice.

Dramă de nedescris! Povestea cutremurătoare a Mirabelei Dauer: "S-a întors cu fața la perete și a murit"

Ce pensie primește Mirabela Dauer de la stat?

După 57 de ani de carieră, îndrăgita artistă primește lunar de la statul român o sumă de 760 de lei.

„760 de lei este pensia mea, dar nu mă plâng. Nu e normal, dar nu am ce face. Sunt la ţară bătrâni care au 100 de lei. M-am născut în ţara asta, iubesc România, dar păcat că este locuită. Probabil că atâta meritam şi atât mi-au dat. Ce mare brânză? M-am văitat eu vreodată? Şi nici n-am să mă vait. Mie nu-mi place să mă vait. Asta e”, a dezvăluit cântăreața în urmă cu ceva timp în cadrul unei emisiuni tv.

Patru artiste legendare din muzica românească ar putea primi titlul de "cetățeni de onoare" ai Capitalei

Deși, are o pensie foarte mică, artista nu se plânge, ba dimpotriva, îi compătimește pe cei mai puțin norocoși decât ea.

„Mă duc, muncesc, alerg, cânt frumos. Vine lumea la spectacol şi asta e. Nu îmi place să mă vait pentru că vreau să-ţi spun o chestie. În ţara ast sunt oameni mult mai amărâţi ca noi, înmiit mai amărâţi ca noi. Şi lumea ne iubeşte aşa cum suntem noi, să venim la televizor să cântăm, să facem haz de necaz. Lumea nu trebuie să ştie amărăciunile noastre. Venim aici să ne văităm şi să plângem? Nu. Venim să facem sufletul frumos. Să ne iubească lumea aşa cum suntem”, a mai declarat îndrăgita artistă, conform spynews,ro.

În anul 1963, Mirabela Dauer debutează alături de formația rock Roșu și Negru cu care interpreta în special melodii din repertoriul Ritei Pavone.

Mirabela Dauer interpretează piesa "Lasă-mi doar iubirea ta"

Din 1967 urmează cursurile Școlii Populare de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, corepetitori Marius Țeicu și Marius Popp.

În 1970 se produce debutul la televiziune, unde a interpretat melodia "De când te-am întâlnit" compusă de Marius Țeicu. Mirabela devine în scurt timp o prezență constantă a emisiunilor de televiziune.

Începând cu 2004 colaborează cu interpretul de muzică ușoară Rareș Borlea (Raoul).

Recomandari