Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Munții noștri, Rai pentru străini. Pe modelul prințului Charles, încă o celebritate și-a cumpărat o casă la ţară, în România

Fermecat de Wilde Carpathia, cunoscutul jurnalist, Charlie Ottley și-a cumpărat o casă la ţară, chiar în ţara noastră. Realizatorul celebrelor documentare şi iubita lui vor locui la poalele munţilor Piatra Craiului, într-o casă bătrânească, veche de 70 de ani.

Nu vor să păstreze însă paradisul descoperit aici doar pentru ei, ci visează să construiască aici mai multe camere oaspeţi şi chiar un centru cultural. Acestea sunt planurile de viitor ale jurnalistului de la BBC care a arătat lumii întregi frumuseţile Carpaţilor. S-a îndrăgostit de meleagurile noastre în urmă cu zece ani, atunci când a făcut seria de documentare "Wild Carpathia". Iar acum acum şi-a cumpărat o casă, chiar la poalele munţilor Piatra Craiului, în localitatea Şirnea.

"Am vrut să cumpăr aici pentru că acesta ar ar putea fi o moştenrire UNESCO. Ar putea fi Viscri pentru acesată regiune. Arhitectura este unică. Şi vreau să demonstrez că o astfel de clădire veche se poate restaura. Să fie modernă în interior, să aibă toate utilităţile. Dar în acelaşi timp să o poţi proteja şi să menţii structura deja existentă. Dacă oamenii ar face asta aici, ar fi o destinaţie turistică uimitoare", a mărturisit jurnalistul Charlie Ottley, potrivit Observator.

Realizatorul TV a cumpărat casa bătrânească, veche de 70 de ani, de la un sătean. Doar gardul curții îl desparte de Parcul Național Piatra Craiului, iar priveliștea este una de poveste. De pe micile ferestre ale locuinţei se văd Poiana Brașov, Postăvarul și chiar și Munții Bucegi.

Casa trebuie renovată, iar jurnalistul vrea ca în câteva luni să facă mai multe modificări. Să construiască mai multe camere de oaspeţi şi chiar să facă un centru cultural

Recomandari