Înmormântarea Prințului Philip. Momentul în care Regina Elisabeta a II-a nu și-a mai putut reține lacrimile

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, Regina Elisabeta a II-a și-a condus soțul, pe Prințul Philip, pe ultimul drum. Vizibil tristă și îmbrăcată complet în negru, Monarha nu a putut să-și rețină lacrimile mult timp.

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, Regina Elisabeta a II-a și-a condus soțul, pe Prințul Philip, pe ultimul drum

Getty Images

Regina Elisabeta a mers în spatele autoturismului cu care sicriul Prințul Philip a fost transportat la Capela de lângă Castelul Windsor. În vreme ce bărbații familiei regale au mers în spatele vehiculului, Regina a călătorit cu o mașină neagră, a căror geamuri au permis fotografiilor prezenți să surprindă un detaliu intim.

Regina Elisabeta a plâns la înmormântarea Prințului Philip

Regina Elisabeta a fost surprinsă în timp ce-și stergea o lacrimă, în intimitatea pe care credea că i-o oferă Bentley-ul în care se afla. Momentul a fost imortalizat la doar câteva minute după ce cortegiul funerar a pornit spre Capela St. George a Castelului Windsor.

Her saddest day 🖤🖤

Publicată de Daily Mail pe Sâmbătă, 17 aprilie 2021

Prințul Philip a murit la 99 de ani

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, a murit la vârsta de 99 de ani. În martie, el a fost externat, la o lună după internare pentru o infecţie, apoi o intervenţie cardiacă.

El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost internat şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei. În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz.

Citește și: Gestul lui Meghan Markle în ziua înmormântării Prințului Philip. Cum îl va omagia aceasta pe soțul Reginei Elisabeta a II-a

Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017.

În ianuarie 2019, el a scăpat fără să fie rănit după ce a provocat un accident de maşină în care au fost rănite două persoane, în apropiere de proprietatea de la Sandringham, în Norfolk. După incident, a renunţat la permisul de conducere.

Cine a fost Prințul Philip

Prinţul Philip, cu origini greceşti şi daneze, s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu. Tatăl lui a fost Prinţul Andrew al Greciei şi Danemarcei, iar mama lui, Prinţesa Alice, fiica lordului Louis Mountbatten şi strănepoată a Reginei Victoria.

A fost educat în Franţa, Germania şi Marea Britanie, după ce familia lui a fost exilată când el era copil.

Citește și: A fost înșelată Regina Elisabeta de Prințul Philip, precum în ”The Crown”? Adevărul despre presupusele infidelități

Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei, titlu primit la naştere, s-a înrolat în Marina britanică în 1939. Din luna iulie a aceluiaşi an, a început să corespondeze cu Prinţesa Elizabeth, pe care o întâlnise prima dată în 1934. După război, a primit permisiunea Regelui George VI să se căsătorească cu Elizabeth.

În iulie 1947, a fost anunţată logodna. El a renunţat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich în dimineaţa zilei în care s-a căsătorit - 20 noiembrie 1947.

Prinţul Philip, care s-a caracterizat la un moment dat ca „un prinţ discreditat din Balcani fără vreun merit sau distincţie deosebită”, a jucat un rol cheie în dezvoltarea monarhiei moderne în Marea Britanie.

Ultimele știri