Înmormântarea Prințului Philip. De ce William și Harry nu au mers unul lângă altul în cortegiul funerar al Ducelui de Edinburgh

La înmormântarea Prințului Philip, William și Harry bifat prima apariție publică după ce fiul cel mic al Prințesei Diana a decis să părăsească Marea Britanie.

La înmormântarea Prințului Philip, William și Harry bifat prima apariție publică după ce fiul cel mic al Prințesei Diana a decis să părăsească Marea Britanie

Getty Images

Dar, deși probabil amândoi și-ar fi dorit să stea unul lângă altul la înmormântarea bunicului lor, Prințul Philip, cei doi au fost separați de către Peter Phillips, fiul lui Anne.

S-a întâmplat în timp ce frații se îndreptau spre Capela Sf. George de la Castelul Windsor, locația unde soțul Reginei Elisabeta a II-a se va odihni pe veci.

În timpul slujbei, Prinții William și Harry au stat, de asemenea, unul în fața altuia. Ducele de Cambridge s-a așezat lângă vărul său, Peter, în timp ce Harry a ocupat locul de lângă Lordul Snowdon.

Palatul Buckingham nu a explicat de ce a ales ca cei doi frați să nu stea unul lângă altul, însă decizia îi aparține în întregime Reginei Elisabeta.

Cu toate că nu au putut merge unul lângă altul în cortegiul Prințului Philip, William și Harry s-au întors împreună la Palat.

Citește și: Înmormântarea Prințului Philip. Momentul în care Regina Elisabeta a II-a nu și-a mai putut reține lacrimile

Cum s-a desfășurat ceremonia de înmormântare a Prințului Philip

Cortegiul funerar, în fruntea căruia s-au aflat prinţul Charles şi prinţesa Anne, a pornit de la Castelul Windsor spre Capela St. George pe muzica de fanfară aleasă de însuşi Ducele de Edinburgh. În curtea castelului s-a aflat şi trăsura lui, pe banchetă fiind puse şapca şi mănuşile sale.

Prinţii Charles, Andrew, Edward şi prinţesa Anne, cei patru copii ai Ducelui de Edinburgh, precum şi Prinţii William şi Harry, nepoţi ai lui, au condus sicriul pe acest drum, urmaţi de Regina Elizabeta a II-a, aflată împreună cu o doamnă de onoare în Bentley-ul oficial.

În salve de tun şi clopote, cortegiul s-a deplasat pe domeniul Windsor. Ceilalţi invitaţi să participe la ceremonie, inclusiv Ducesele de Cambridge şi de Cornwall, au aşteptat cortegiul la capelă. Regina a intrat prima în capelă, pe o altă uşă decât cea principală.

Citește și: Gestul lui Meghan Markle în ziua înmormântării Prințului Philip. Cum îl va omagia aceasta pe soțul Reginei Elisabeta a II-a

Serviciul religios a fost ţinut de Diaconul de Windsor, David Conner, şi de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, iar Regina Elizabeta II a stat aşezată singură.

„Viaţa lui îndelungată a fost o binecuvântare pentru noi. Am fost inspiraţi de loialitatea lui de neclintit faţă de regina noastră, de serviciul lui în slujba naţiunii şi a Commonwealth-ului, de curajul, forţa morală şi credinţa sa”, a spus Diaconul.

El a adăugat: „Vieţile noastre au fost îmbogăţite de bunătatea, umorul şi umanitatea lui (...) Ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea harul de a-i urma exemplul”.

Congregaţia a părăsit capela în urma Reginei. Întreaga ceremonie funerară, inclusiv serviciul religios, a durat o oră şi jumătate.

Citește și: A fost înșelată Regina Elisabeta de Prințul Philip, precum în ”The Crown”? Adevărul despre presupusele infidelități

Ultimele știri