Live acumMireasa Sezonul 3
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Larry King a murit. Ce avere avea unul din cei mai longevivi prezentatori americani

Larry King, unul dintre cei mai longevivi și îndrăgiți prezentatori din SUA a murit la vârsta de 87 de ani.

Larry king a murit la vârsta de 87 de ani

Getty Images

Larry King a devenit un simbol în jurnalism datorită interviurilor sale de succes, cu președinți, vedete și figuri controversate din showbiz.

Prezentatorul a încetat din viața la 87 de ani. Vestea a fost confirmată de fiul său, Chance, sâmbătă dimineață.

Larry King a murit la 87 de ani

King a fost prezentatorul emisiunii CNN Larry King Live timp de 25 de ani, timp în care a intervievat celebrități, politicieni, atleți, actori și oameni obișnuiți. El s-a retras în anul 2010, după ce a înregistrat peste 6.000 de episoade pentru emisiune.

Citește și: Larry King și-a pierdut doi copii, în trei săptămâni. Prezentatorul, sfâșiat de durere:”Niciun părinte nu ar trebui să își îngroape copilul!”

Decesul lui a fost anunțat printr-un mesaj publicat pe pagina lui oficială de Facebook.

”Cu tristețe profundă, Ora Media anunță decesul cofondatorului nostru, gazdei și prietenului Karry King, ce ne-a părăsit în această dimineață la vârsta de 87 de ani, la Centrul Medical Cedars-Sinai, din Los Angeles,” scria în mesaj.

”Timp de 63 de ani, pe mai multe platforme precum radio, TV și media digitale, miile de interviuri ale lui Larry, premiile și recunoașterea globală sunt un testament a talentului său unic drept prezentator.”

”Fie că intervieva președintele SUA, politicieni străini, celebrități, personaje scandaloase sau oameni obișnuiți, lui Larry îi plăcea să pună întrebări directe, scurte, care nu erau complicate. Credea că întrebările scurte de obicei duceau la cele mai bune răspunsuri și nu greșea în această convingere.”

Anunțul nu a oferit o cauză a morții, scrie CNN, însă se știa că Larry King suferea de cancer de plămâni, veste pe care a făcut-o publică în 2017. În 2019, a apelat și la ajutorul doctorilor pentru a trata angina.

King a suferit și o pierdere majoră anul trecut când doi dintre copiii săi au murit la doar câteva săptămâni diferență - Andy King, în vârstă de 65 de ani, a făcut infarct, și Chaia King, în vârstă de 52 de ani, a murit după ce a fost diagnosticată cu cancer la plămâni.

January 23, 2021 With profound sadness, Ora Media announces the death of our co-founder, host, and friend Larry King,...

Posted by Larry King on Saturday, January 23, 2021

În luna decembrie a anului trecut, King a ajuns în spital după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, potrivit unei surse apropiate familiei.

Ce avere impresionantă lasă Larry King în urma sa

Larry King s-a născut Lawrence Harvey Zeiger în Brooklyn, New York, pe 19 noiembrie 1933. Tatăl său a murit când era doar un adolescent, așa că King, mama și fratele său au trecut prin perioade în care s-au bazat pe ajutorul statului.

De la o vârstă fragedă, King a vrut să lucreze în radio. Primul său job a fost în 1957, la postul WAHR, după care s-a mutat în Miami.

Citește și: Larry King renunta la emisiunea pe care a realizat-o la CNN vreme de 25 de ani

De-a lungul carierei sale impresionante de decenii întregi, King a adunat o avere în valoare de 50 de milioane de dolari, scrie Express. Larry King lasă în urmă 3 urmași și o moștenire jurnalistică impresionantă.

Recomandari