Antena Căutare

Legendarul actor Adam West, primul „Batman” din istoria cinematografiei, a murit! Datorită lui, „omul-liliac” a devenit un fenomen, iar tu l-ai avut ca model

Actorul Adam West, cunoscut pentru rolul din serialul „Batman”, difuzat pe ABC în anii '60, a murit.

Actorul Adam West, cunoscut pentru rolul din serialul „Batman”, difuzat pe ABC în anii '60, a murit la vârsta de 88 de ani! West a jucat rolul celebrului personaj în primul film, ”Batman The Movie”, din 1966.

Bolnav de leucemie, starul american a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu leucemie, în locuinţa sa din Los Angeles, scrie BBC. West rămăsese văduv, după ce soția lui, Marcelle, s-a stins, acum câțiva ani.

CITEȘTE ȘI: Ziarele: „Batman a murit!”/ Publicul: „Batman nu va muri niciodată!” Adam West, îți mulțumim, Maestre! Mergi cu batmobilul spre Rai!

Primul Batman de pe micile ecrane a fost interpretat magistral de către West. În serialul care a debutat în 1966, eroul a avut un impact puternic asupra publicului. Nici bine nu începuseră aventurile sale că omul-liliac devenise un cult cinematografic. Deşi era plin de onomatopee şi de fraze kitchoase, serialul a prins foarte bine la public, iar Batman a devenit o figură de care am auzit cu toții.

„Batman” a fost regizat de Leslie H. Martinson și este primul film artistic de lung-metraj care se bazează pe personajul de benzi desenate. Produs și distribuit de 20th Century Fox, în film au fost distribuiți Adam West ca Batman și Burt Ward ca Robin.

Interesant e că pe cei doi actori chiar i-a legat o prietenie extraordinară și în afara micului ecran.

”Tatăl nostru s-a văzut întotdeauna drept Batman şi a visat să aibă un impact pozitiv asupra vieţilor fanilor săi. A fost şi va rămâne eroul nostru”, a transmis familia actorului.

O viață de film, un destin remarcabil

William West Anderson, cunoscut sub numele Adam West, s-a născut pe 19 septembrie 1928 şi este un actor american de film, teatru şi televiziune, a cărui carieră se întinde pe durata a peste şase decenii. A devenit cunoscut la nivel internaţional datorită interpretării rolului principal în serialul original ”Batman”, care a avut premiera pe ABC în anul 1966.

Actorul a interpretat rolul supereroului şi în producţii precum ”Batman: The Movie” (1966), ”Batgirl” (1967), ”The New Adventures of Batman” (1977), ”Legends of the Superheroes” (1979), ”SuperFriends: The Legendary Super Powers Show” (1984), ”Familia Simpson/ The Simpsons” (1989), ”Batman: New Times” (2005). În 2016, l-a interpretat pe Batman/ Bruce Wayne în lungmetrajul animat "Batman: Return of the Caped Crusaders", regizat de Rick Morales.

În februarie 2016, Adam West a avut o apariţie în serialul CBS “The Big Bang Theory”, care a marcat cea de-a 50-a aniversare a serialului original ”Batman”.

Totuşi, interpretarea supereroului şi a alter ego-ului său, Bruce Wayne, a făcut ca Adam West să găsească cu dificultate alte roluri. Deşi a continuat să lucreze, opţiunile actorului au fost limitate din cauza asocierii lui cu personajul ”Batman”.

Îți mai aduci aminte de Mia din „Rebelde”? Frumoasa actriță este un model pentru toate tinerele din Mexic!... Carmen Minune, fericită în sânul familiei! Artista este extrem de apropiată de frații ei!...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x