„Mă doare”. Plácido Domingo, primele declarații despre acuzațiile de hărțuire sexuală. Cum susțin nouă femei că le-ar fi constrâns să aibă relații intime cu el

 

Marele tenor Plácido Domingo a răspuns acuzațiilor de hărțuire sexual[ ce au fost făcute la adresa lui de nouă femei, dintre care opt cântărețe și o dansatoare.

„Aceste acuzații făcute de aceste persoane anonime ce fac referire la incidente ce s-ar fi petrecut în urmă cu până la 30 de ani sunt extrem de tulburătoare și, după cum au fost prezentate, sunt lipsite de acuratețe”, a spus Plácido Domingo,pentru CNN.

„Cu toate acestea, mă doare să aud că am supărat pe cineva sau că am făcut pe cineva să se simtă inconfortabil, indiferent de cât timp ar fi trecut de atunci și indiferent de faptul că nu am intenționat niciodată. Consider că toate interacțiunile mele și toare relațiile pe care le-am avut au fost consimțite”, a adăugat marele tenor.

Nouă femei îl acuză pe tenorul spaniol Plácido Domingo, una dintre cele mai importante figuri din istoria operei, de hărţuire sexuală. Comportamentul nepotrivit al tenorului s-ar fi petrecut în anii '80.

Mărturiile au fost publicate marţi de Associated Press, care a identificat doar numele unei victime, mezzosoprana Patricia Wulf. Potrivit agenţiei americane, Plácido Domingo ar fi constrâns femeile să aibă relaţii sexuale cu el în schimbul unor slujbe iar cele care refuzau erau pedepsite din punct de vedere profesional. 

Una dintre ele a mărturisit că Domingo a atins-o pe sub fustă şi alte trei au declarat că au fost sărutate în locuri precum garderobă, cameră de hotel şi la un prânz de afaceri. 

Evenimentele ar data de la începutul anilor '80 şi s-ar fi petrecut de-a lungul a trei decenii. 

Plácido Domingo, în vârstă de 78 de ani, este unul dintre cei mai admiraţi tenori din toate timpurile şi unul dintre cei mai puternici bărbaţi din muzica clasică internaţională. A jucat peste 150 de roluri în mai mult de 4.000 de reprezentaţii. În prezent, el continuă să cânte şi să regizeze, fiind şi director la Los Angeles Opera din California.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI