Live acumFilm: Regatul secret (SUA 2013)
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Procuratura din Paris a început anchetarea cineastului Christophe Ruggia, acuzat că a hărţuit sexual o actriţă adolescentă

Procuratura din Paris a anunţat miercuri că a început o anchetă preliminară în cazul cineastului Christophe Ruggia, care a fost acuzat de actriţa Adèle Haenel că a hărţuit-o sexual când avea vârsta de 12 ani.

Deşi Haenel nu a depus o plângere oficială şi a declarat că nu va face asta, Procuratura s-a autosesizat în urma apariţiei, la începutul acestei săptămâni, a unui articol pe această temă.

Miercuri, Ruggia a transmis într-o scrisoare: „Am comis greşeala de a juca Pygmalion”. El a negat că a avut comportamentul unui hărţuitor.

În urma articolului publicat de Mediapart, Ruggia a fost dat afară din Sindicatul Regizorilor Francezi (SRF). În plus, mai multe organizaţii, între care UniFrance, au emis comunicate în care şi-au anunţat susţinerea faţă de Haenel.

Actriţa Adèle Haenel, protagonista filmului „Portrait de la jeune fille en feu” al lui Céline Sciamma, premiat pentru scenariu la Cannes, şi cunoscută din „120 battements par minute”, a dezvăluit că regizorul Christophe Ruggia a hărţuit-o sexual timp de mai mulţi ani începând de când ea avea vârsta de 12 ani.

Haenel, în vârstă de 30 de ani, a declarat pentru site-ul Mediapart că Ruggia, cu care a lucrat pentru drama „Les diables” (2002), i-a făcut avansuri în mod repetat, a atins-o şi a sărutat-o cu forţa până când a împlinit vârsta de 15 ani.

Adèle Haenel, de două ori premiată cu César, a debutat în „Les diables” (2002). De atunci, a jucat în peste 30 de filme.

Ruggia a semnat doar patru filme, cel mai recent - lungmetrajul „Dans la tourmente” (2011). El dezvoltă un nou proiect cu personaje denumite Chloe şi Joseph, nume folosite şi în „Les diables”.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro