Live acumFilm: Joc periculos
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Sfâșietor! Răspunsul primit de Maia Morgenstern, de la un medic celebru din România: „Nu există scuze sau explicații”

Celebra actriță Maia Morgenstern, pe care publicul a urmărit-o în producțiile „Fructul oprit” și „Sacrificiul” de la Antena 1, a făcut o dezvăluire cutremurătoare pe pagina sa de Facebook, în care a dezvăluit răspunsul incredibil pe care i l-a dat un medic, în trecut.

Actrița Maia Morgenstern a făcut o dezvăluire emoționantă pe Facebook

Într-o perioadă în care doctorii și cadrele medicale duc o luptă dificilă și istovitoare pentru salvarea pacienților și pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus din România, celebra actriță Maia Morgenstern a postat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj emoționant.

ACTRIȚA MAIA MORGENSTERN, DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ PE FACEBOOK

Aceasta a făcut o dezvăluire cutremurătoare despre modul în care un medic a reușit s-o impresioneze, prin răspunsul pe care i l-a dat, deși acesta fusese jignit de tatăl actriței.

Textul actriței din serialele „Sacrificiul” și „Fructul oprit” de la Antena 1 a devenit imediat viral și a adunat mai bine de o mie de reacții, în mai puțin de o oră!

Iată mai jos mesajul postat de Maia Morgenstern, pe pagina sa de Facebook:

citește și: Maia Morgenstern şi Claudiu Istodor, din nou împreună, după 21 de ani de la divorţ! Actorii din "Sacrificiul" locuiesc în aceeaşi casă: "Love e singurul cuvânt"

În ultima etapă a vieții sale (cumplit încercate, de altfel), tatăl meu a fost tare bolnav. Multă vreme a refuzat orice tratament, din considerente personale. Iar noi i-am respectat dorința. Dar a venit un moment când starea lui de sănătate se deteriora într-un mod galopant, nu mai exista nicio alternativă, nu mai era loc de negocieri sau de pareri personale. Afecțiunea era foarte gravă, suferințele tatălui meu erau cumplite. Avea dureri groaznice, totul în organismul sau se prăbușea.

Sfâșietor! Răspunsul primit de Maia Morgenstern, de la un medic celebru din România: „Nu există scuze sau explicații”

Actrița Maia Morgenstern

Ne-am adresat doctorului, o somitate în materie, un om bun și înțelept. Ne-a primit cu toată bunăvoința, l-a tratat pe tatăl meu cu întreaga sa competență: l-a salvat. Atunci, în momentul acela, l-a salvat.

Tratamentul, însă, a fost lung, procedurile complicate și, uneori, dureroase, dificile. Greu de acceptat, greu de suportat, mai ales pentru un om în vârstă și greu încercat de viață. Un om care suferise enorm...

citește și: Mărturii dintr-un spital românesc. Un medic întreabă familia unei victime dacă vrea să-i doneze organele, iar răspunsul este halucinant

Tata. Îmi este greu sa-mi amintesc, mi-e greu s-o spun, dar așa a fost. Tata a spus domnului doctor niște vorbe, niște cuvinte îngrozitoare. De-a dreptul îngrozitoare. Voiam să intru în pământ de rușine, de groază. Nu știam cum să-mi mai cer iertare, cum să îndrept situația. Era cu adevărat un coșmar: domnul doctor nu merita, nu trebuia să suporte asemenea manifestări. Plângând, îmi ceream iertare, iar și iar.

Eram conștientă: nu există scuze sau explicații pentru un asemenea comportament. Îl asiguram pe domnul doctor de întreaga noastră recunoștință și... credeam/voiam să mor de rușine.

Domnul doctor m-a liniștit. „Știu că este durerea atroce, suferința cumplită, cea care vorbește acum prin gura tatălui dumnevoastră”, mi-a spus domnul doctor. Nu mă pot supăra. Am mai trecut prin altfel de situații...

Vă rog să nu ne abandonați, l-am implorat eu. Vă rog!

Orice s-ar întâmpla, orice ar spune un pacient, un om bolnav, nu l-aș părăsi, nu aș refuza tratamentul. Intervenția. Aceasta este menirea mea, să alin suferința. Nu am dreptul, nu pot și nu vreau să refuz niciun pacient. Oricât de dificil ar fi cazul.

UN MEDIC.
UN DOCTOR.
UN PROFESOR.
UN OM.
O lecție de viață.”

DESPRE CELEBRA ACTRIȚĂ MAIA MORGENSTERN

Maia Emilia Ninel Morgenstern, cunoscută publicului ca Maia Morgenstern, este celebră actriță de film, radio, teatru, televiziune și voce, dar și directoare a Teatrului Evreiesc de Stat.

citește și: Maia Morgenstern, miştouri crunte la adresa juraților iUmor: „Cheloo, dacă mergi cu treabă la ANAF, să ai mare grijă, că e posibil să-ți ceară un cui”

Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul Patimile lui Hristos. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

Cu un palmares greu de egalat, actrița Maia Morgenstern a primit numeroase distincții de-a lungul timpului, cele mai recente fiind „ Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler (Franța, 2012)” și „ Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Mare Ofițer (România, 2018)”.

Printre cele mai recente roluri ale sale se numără Magda Popa din serialul „Fructul oprit” și Eva Oprea, din serialul „Sacrificiul”, ambele difuzate de Antena 1.

Un moment de excepție a fost atunci când Maia Morgenstern și-a făcut apariția în fața juraților emisiunii „iUmor”, de la Antena 1:

Recomandari