Pe lângă talentul de necontestat la dans, Elwira Petre este și o gospodină desăvârșită. Soția lui Mihai Petre adoră să îi bucure pe cei dragi cu preparate delicioase și spre bucuria fanilor ei, aceasta nu ține secret rețetele ei. Recent, frumoasa vedetă a gătit un desert care poate fi servit și la masa de Paște și le-a dezvăluit internauților rețeta ei.
Rețeta de prăjitură cu spanac a Elwirei Petre. Cum se pregătește desertul delicios și viu colorat
Chiar dacă mulți nu s-ar fi gândit să introducă spanacul într-un desert, prăjitura Elwirei Petre arată delicios. Viu colorat și cu o cremă ușoară de mascarpone, aceasta este foarte potrivită și pentru cei care vor să înlocuiască pasca de pe masa de Paște cu un preparat inedit.
Iată ingredientele și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu spanac a Elwirei Petre.
Ingrediente prăjitură de spanac
Pentru blatul cu spanac Elwira Petre folosește
- O cană de făină (aproximativ 200 - 250g)
- 200 gr. baby spanac
- 1/2 cană de zahăr
- 3 ouă
- 1/2 cană ulei de floarea soarelui
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat alimentar
Pentru crema de mascarpone aveți nevoie de:
- 500 ml smântână pentru frișcă, 30% grăsime
- 500 gr. mascarpone
- 3 lingurițe de zahăr pudră
Mod de preparare prăjitura cu spanac după rețeta Elwirei Petre
Într-un vas se amestecă făina, zahărul, bicarbonatul si praful de copt.Separat, spanacul, ouăle și uleiul se blenduiesc până se obține o compoziție omogenă. Aceasta se încorporează în ingredientele uscate, apoi se toarnă totul într-o tavă rotundă. Întreaga compozție intră în cuptor preîncălzin la 180 de grade timp de 40 de minute.
Pentru cremă: se bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, folosind un mixer, apoi se adaugă mascarponele se omogenizează ușor, cu o spatulă din silicon.
După ccoacere, prăjitura se lasă la răcit complet. Marginile se taie cu un cuțit, încât să fie descoperită culoarea verde intens a spanacului. Bucățile îndepărtate se păstrează pentru decor.
Citește și: Rețetă de baiț pentru miel la cuptor. Ingredientele care nu trebuie să-ți lipsească
Pentru a monta prăjitura, pe blatul în prealabil răcit se adaugă crema de mascarpone, apoi firimituri de la marginile tăiate. Pentru un plus de savoare și culoase, se decorează cu fructe de pădure.
„Sper că v-am inspirat și o veți pregăti. Veți fi surprinse că nu are aproape deloc gust de spanac”, a adăugat Elwira Petre în descrierea videoclupului, alătui de rețeta ei de prăjitură cu spanac.
Cu cine ar merge Nasrin Ameri la Asia Express. Ce spune despre viața de mămică: „Acum cel mic va face doi ani”... Fosta soție a lui Bill Gates, dezvăluiri în premieră despre divorțul de miliardar. Prin ce a trecut Melinda înainte de d...