Căutare Live

Tily Niculae s-a infectat cu norovirus. Cum se simte vedeta

Actrița Tily Niculae trece prin momente grele după ce s-a infectat cu norovirus. Vedeta a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza simptomelor greu de suportat.

Actrița Tily Niculae trece prin momente grele după ce s-a infectat cu norovirus. Vedeta a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza simptomelor greu de suportat

Instagram/ Tily Niculae

Actrița a acuzat stări de vomă, dureri abdominale și alte simptome caracteristice infectării cu norovirus, cel care provoacă gastroenterocolită severă.

După ce a încercat tratamentul clasic pentru combaterea infecției și ajutarea organismul să nu se deshidrateze, Tily Niculae s-a văzut nevoită să meargă la spital.

„Am ajuns la spital pentru că am vrut eu. Am luat un virus și am făcut o gastroenterită și tratamentul de acasă nu mai funcționa. Am vrut să merg la spital pentru niște perfuzii pentru că nu putea să iau medicamentele prescrie. Ca să nu fie mai rău, m-am dus la spital pentru perfuzii ca să mă pună pe picioare', a declarat Tily Niculae la Antena Stars.

Cum se simte Tily Niculae după ce s-a infectat cu noul norovirus

La postul de televiziune citat, Tily Niculae a explicat care este afecțiunea care i-a provocat multiple neplăceri. Pe lângă simptomele care indică prezența norovirusului în corp, actrița s-a ales și cu un hematom.

„Gastroenterita presupune episoade de vomă, moleșeală, dureri de stomac, asta presupune, dar odată declanșate episoadele de vomă, tu nu știi dacă ai două, trei, zece sau douăzeci. Nu a fost cazul, dar tocmai de aia m-am dus pentru perfuzii. Este virală, am înțeles din spusele oamenilor din comunitatea mea că este epidemie de un nou virus, norovirus.

Citește și: Tily Niculae și familia ei au fost diagnosticați cu noul Coronavirus. Cum se simt și care este starea lor de sănătate

Îl poți da mai departe, da, bine, e 50-50 pentru că tu îl contactezi viral, dar, de exemplu, în momentul când e să-l dai mai departe, îl dai printr-o igienă precară. De exemplu, dacă ai avut un episod de vomă, nu te-ai spălat corespunzător pe mâini și după aia pui mâna pe altcineva sau pe un aliment pe care-l împarți cu altcineva.”, a mai adăugat Tily Niculae.

Ce este norovirusul

O persoană se poate infecta cu norovirus de multe ori în viață pentru că există mai multe tulpini ale agentului infecțios. Asta înseamnă că odată contactat virusul, organismul va dezvolta imunitate doar împotriva unei anumite tulpini, însă nu va știi cum să reacționeze la un alt tip de norovirus.

Infecția cu norovirus apare când este ingerat material contaminat cu cantități de fluide sau fecale de la o persoană contaminată. Este suficient ca un număr mic de particule să fie ingerat pentru a provoca infecția. Până și cantitățile microscopice de fecale sau lichide pot provoca boala.

O persoană infectată cu norovirus transmite boala prin miliarde de particule care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Acestea, la rândul lor, pot îmbolnăvi alți oameni.

De aceea, medicii avertizează că infectații sunt foarte contagioși în zilele de debut ale bolii. Mai exact, atunci când și-au făcut apariția simptome precum vărsături și în zilele care urmează, deși bolnavul pare că s-a refăcut.

Loredana, mesajul emoționant pe care i l-a transmis tatălui ei de ziua lui. Cum arată cel mai important bărbat din viața... Marius Elisei, declarația de dragoste care a emoționat-o complet pe Oana Roman: „Vreau să te protejez”...
Tort de morcovi cu mango și cremă de brânză
Pentru o zi aniversară, o zi onomastică sau pentru un weekend petrecut cu familia și...
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022. Leii iau o decizie dificilă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. În...
Parteneri
Tort de morcovi cu mango și cremă de brânză
Catine.ro
Ultimele știri
x