Căutare Live

Tragedie în lumea muzicii! Cancerul l-a învins. Melodiiile lui vor rămâne în memoria tuturor!

Cântăreţul american de gospel Edwin Hawkins, creatorul versiunii de succes a piesei "Oh Happy Day", a murit în California la vârsta de 74 de ani, scrie BBC.

Muzicianul premiat cu Grammy suferea de cancer pancreatic, a anunţat agentul său.

Tragedie în lumea muzicii! Cancerul l-a învins. Melodiiile lui vor rămâne în memoria tuturor!

"Oh Happy Day" este un imn religios din secolul al XVIII-lea. Însă Edwin Hawkins a creat în 1969 versiunea actuală, devenită un succes internaţional, cu vânzări de şapte milioane de discuri.

Cântecul a fost cântat de Glenn Campbell şi Elvis Presley.

Hawkins era privit ca pionier al muzicii gospel urbane. În cursul carierei sale, Edwin Hawkins a primit patru premii Grammy.

Edwin Hawkins provenea dintr-o familie de muzicieni. Tatăl său a cântat la chitară hawaiană şi mama era pianistă.

Hawkins a studiat design-ul interior la sfârşitul anilor 1960. A fost co-fondator al Northern California State Youth Choir. Primul lor album îmbina gospelul cu rhythm-and-blues, pe disc fiind inclusă şi melodia "Oh Happy Day".

Bomba începutului de an! Zvonurile s-au confirmat: Antonia divorțează!!!... Ultimul mesaj lăsat de vocalista de la "The Cranberries", Dolores O’Riordan, dar și ultima poză alături de iub...
Parteneri
Ruladă cu ciocolată și chili, un desert cu gust picant
Dacă ți-ai propus să testezi deserturi delicioase cu gusturi interesante, poți începe cu rețeta de ruladă cu ciocolata și chili, o prăjiură cu gust picant.
Catine.ro
Ultimele știri