Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la circ
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

O crima in Rusia tarista, asta seara la Teatrul Metropolis, in piesa Tarelkin

In aceasta saptamana, piesa Tarlkin se va juca de doua ori pe scena Teatrului Metropolis, joi 22 aprilie si vineri 23 aprilie. Incepand cu ora 19.00, spectatorii vor fi purtati in Rusia tarista, unde o crima de amploare starneste numeroase controverse. Pretul unui bilet este de 21,2 lei.

In cele aproape doua ore de spectacol, iubitorii de teatru vor fi purtati in Rusia tarista a secolului al XIX-lea. Actiunea se desfasoara in jurul unei crime de amploare care face furori in societatea ruseasca din acea perioada. Textul este o satira la adresa birocratiei si sistemului Politiei, o comedie acida cu puternice accente parodice, in regia lui Gelu Colceag.

Daca nu ar fi dureros de relevant pentru perioada in care traim, spectacolul ar avea un haz nebun. Dar realitatea din Rusia de la 1880 este aceeasi cu realitatea romaneasca de astazi. Toate personajele par coborate direct de pe ecranul televizorului, doar costumele spunandu-ti ca lucrurile se intampla intr-o alta epoca.

Un general cu greutate, Varravin (Doru Ana) ia mita cu valiza de la clientii gasitit de trepadusul Tarelkin (George Ivascu). Insa generalul isi plateste subalternul dupa toane, pana acand acesta din urma, concediat si umilit, decide sa se razbune.

Razbunarea lui presupune inscenarea propriei morti si scoaterea la lumina a dosarelor incriminatoare la adresa lui Varravin. Insa lucrurile scapa de sub control, Tarelkin ajunge la inchisoare, dar chiar daca ulterior este eliberat, nu este decat un ins ramas fara identitate.

Dedublarea lui Tarelkin, care fura identitatea lui Kobilov, varstnicul sau vecin, mort de altfel, nu-i mai este de niciun folos personajului. Datorita acestei confuzii, Politia ajunge la ridicola concluzie ca este varcolac.

Pe scena vor urca nume cunoscute ale teatrului bucurestean, printre care George Ivascu, Doru Ana, Dan Astilean, Doru Gabriel si altii.

Pretul unui bilet este de 21,2 lei.

Sursa: teatrulmetropolis.ro
Sursa foto: ziarulnational.ro

Recomandari