ȘOCANT! "Am vrut reacţia ei ca fată, umilinţa şi furia ei. Ţipetele! Știam că mă va urî toată viaţa.” Scena violului din filmul "Ultimul tango la Paris" a fost REALĂ!

 

Regizorul italian Bernardo Bertolucci a admis, la un eveniment care a avut loc la Cinemateca Franceză, că actriţa Maria Schneider nu a ştiut dinainte că va filma scena violului din "Ultimul tango la Paris", în care a jucat alături de Marlon Brando.

Bernardo Bertolucci a recunoscut că legendara secvenţă din "Ultimul tango la Paris" dintre Marlon Brando şi Maria Schneider nu a fost discutată cu actriţa, scrie news.ro La acea vreme, Brando avea 48 de ani, iar Schneider - doar 19, potrivit presei internaţionale. 

"Voiam reacţia ei ca fată, nu ca actriţă. Ca Maria să interpreteze umilinţa şi furia ei, voiam să o simtă. Ţipetele... Nu, nu. Mai târziu mă va urî toată viaţa"

Astfel a povestit cineastul ambiţiile sale artistice din spatele violului real, planificat de el însuşi şi de Marlon Brando. 

Confesiunea a fost transmisă pe mai multe canale media americane. Videoclipul în care regizorul face mărturia a fost văzut de peste 500.000 de vizitatori pe Youtube. 

"Secvenţa cu untul a fost o idee pe care am avut-o cu Marlon, în dimineaţa filmărilor", a spus Bertolucci la Cinemateca franceză, în 2013, la doi ani după moartea actriţei. El a mai spus că s-a simţit oribil "într-un fel" pentru cum s-a purtat cu actriţa, dar s-a apărat spunând că a vrut reacţia ei "ca fată". "Mă simt vinovat, dar nu-mi pare rău. Ca să obţii ceva cred că trebuie să fii complet liber". 

Mărturia cineastului a scandalizat o bună parte a Hollywood-ului. Actori precum Jessica Chastain şi Chris Evans au declarat pe Twitter că nu vor mai vedea niciodată filmul, şi nici nu-i vor mai considera pe Bertolucci şi pe Brando ca înainte. "Mi se face greaţă", a spus actriţa. De altfel, pe Change.org s-a constituit o campanie prin care semnatarii cer Academiei de la Hollywood să condamne public faptele şi pe regizorul italian. 

Maria Schneider, care a murit în 2011 din cauza unui cancer, nu şi-a revenit niciodată după filmări, trăind lungi perioade de depresie. Într-un interviu acordat Daily Mail în 2007, actriţa povestea momentul violării prin semne. 

“Ar fi trebuit să-mi sun agentul sau să chem avocatul pe platou pentru că nu poţi forţa pe cineva să facă ceva, dar în acea perioadă nu ştiam. Marlon mi-a spus: <Maria, nu-ţi face griji, e doar un film>, dar în timpul scenei, chiar dacă ce f[cea Marlon nu era adevărat, am plâns cu adevărat. M-am simţit umilită, ca să fiu sinceră, un pic violată de Marlon şi de Bertolucci", declara Maria Schneider. 

Drama erotică "Ultimul tango la Paris", în regia lui Bernardo Bertolucci, a avut premiera pe 15 decembrie 1972, la Roma. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe