Live acum
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

Filmul „Joker”, în centrul unei noi discuţii: Gary Glitter, condamnat pentru pedofilie, inclus pe coloana sonoră

Lungmetrajul „Joker”, regizat de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix în rol principal, se află în centrul unei noi dispute: pe coloana sonoră a fost inclusă o piesă interpretată de Gary Glitter, condamnat pentru pedofilie în urmă cu patru ani.

Lungmetrajul „Joker”, regizat de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix în rol principal, se află în centrul unei noi dispute: pe coloana sonoră a fost inclusă o piesă interpretată de Gary Glitter, condamnat pentru pedofilie în urmă cu patru ani.

Potrivit The Hollywood Reporter, pe coloana sonoră a filmului Warner Bros., care a stabilit un record de încasări în weekendul de debut în SUA, 93,5 milioane de dolari, iar la nivel global a generat încasări de 234 de milioane de dolari, se regăseşte piesa „Rock and Roll Part 2” (1972) a lui Gary Glitter.

Melodia englezului a fost folosită pentru una dintre scenele importante din film - când Arthur Fleck, interpretat de Phoenix, dansează pe un lung şir de trepte şi se transformă în emblematicul personaj.

Glitter (pe numele real Paul Gadd), în vârstă de 75 de ani, a avut succes în anii 1970 - 1980 pe scena glam rock britanică. La finalul anilor 1990, a fost arestat pentru că deţinea în computerul personal materiale pornografice cu minori. În 2015, a fost găsit vinovat pentru tentativă de viol, agresiune şi pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată în vârstă de 13 ani. El a fost condamnat la 16 ani de închisoare.

Nemulţumirile exprimate online pentru că melodia a fost folosită în film fac referire la faptul că Glitter ar putea primi acum bani pentru drepturi de autor.

„Literalmente, plătesc un pedofil pentru a-i folosi muzica într-un film ce vorbeşte despre consecinţele abuzului de minori”, a scris un utilizator de Twitter.

Un altul a atras atenţia însă că „Joker” nu este singurul film care a folosit această piesă. „Rock and Roll Part 2” a mai fost inclusă şi pe coloana sonoră a filmului „Meet the Fockers” (2004).

„Joker” se află în atenţie încă de la începutul lunii septembrie, când a fost premiat cu cel mai important trofeu la Festivalul de la Veneţia - Leul de Aur. Lungmetrajul lui Todd Phillips este văzut ca unul dintre principalii competitori pentru nominalizările de la Oscar.

Interpretarea lui Joaquin Phoenix a fost unanim lăudată de critici, însă mulţi cred că Arthur Fleck - un bărbat singuratic, abuzat, cu probleme mintale, care, pe măsură ce societatea continuă să îl respingă, adoptă un personaj ale cărui acţiuni devin violente - este prezentat cu empatie şi se tem ca ar putea fi un model pentru cei instabili psihic.

Cinematografele americane au decis să interzică spectatorilor să poarte măşti, costume şi arme de jucărie la proiecţiile filmului „Joker”, iar măsurile de securitate au fost sporite în marile oraşe odată cu lansarea lungmetrajului.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro