Sânge, abuz sexual, mutilări și organe mâncate! Cât de horror sunt, de fapt, poveștile Disney!

 

Oricât de frumoase ar părea desenele animate făcute de Disney, puțini sunt cei care știu că varianta originală a poveștilor este una terifiantă, de-a dreptul horror! Care este adevărul ce te va face să privești totul cu alți ochi?

Am crescut alături de personajele Disney, iar azi copiii continuă să le urmărească în filmele cu prinţese, aşa cum este "Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici"! Însă cei mici nu ştiu că, în varianta originală, basmele sunt de-a dreptul înfiorătoare!

De cele mai multe ori sunt violente, iar finalul nu este întotdeauna fericit. Motiv pentru care producătorii Disney le-au adaptat, astfel încât să nu mai sperie pe nimeni. Cum arată varianta originală a basmelor, ce au fost ulterior schimbate de Disney?

SURORILE CENUȘĂRESEI SE MUTILEAZĂ ȘI ÎȘI PIERD OCHII

Dacă în filmul adaptat de Disney, surorile vitrege ale Cenușăresei se chinuie din răsputeri să se încalţe în pantoful din sticlă, în versiunea originală a fraţilor Grimm una din ele îşi taie degetele mare de la picioare, iar celaltă călcâiele, doar pentru a-l păcăli pe prinţ. Iar tot în versiunea originală cele două se duc la nunta Cenuşeresei acolo unde sunt atacate de porumbei şi devin oarbe.

FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ, ABUZATĂ SEXUAL

Povestea ia o întorsătură înspăimântătoare şi în Frumoasa din Pădurea Adormită. Dacă în filmul adaptat de Disney, Aurora dorme într-un somn adânc iar prinţul o trezeşte printr-un sărut, în versiunea originală acesta o abuzează sexual pe viitoarea lui mireasă. Iar Frumoasa din Pădurea Adormită îi dăruieşte doi copii. Abia apoi se trezeşte din somnul adânc. Prinţul recurge atunci la un gest extrem. Îşi omoară acuala soţie, pentru a fi împreună cu Aurora.

REGINA VOIA SĂ MĂNÂNCE INIMA ȘI FICATUL TINEREI ALBĂ-CA-ZAPADA

Dacă în versiunea Disney, regina malefică îi porunceşte vânătorului să o omoare pe Albă-Ca-Zăpada, în versiunea originală îi cere să-i aducă inima şi ficatul fiicei sale vitrege, pentru a le mânca. Iar la finalul poveştii când Albă-ca-Zăpada se căsătoreşte cu Făt-frumos, regina care merge şi ea la nuntă este crunt pedepsită. Practic este obligată să danseze într-o pereche de pantofi roşii, încinşi, până când se prăbuşeşte la pământ şi moare.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI