Căutare Live

13 iulie Ziua Internațională a Rockului!

Data de 13 Iulie este considerată ca fiind ziua internațională a Rock-ului. Întrebarea care se ridică este însa cum s-a ajuns ca această dată să reprezinte ziua rock-ului?

Ziua Internațională a Rock-ului

metalhead.ro

Data de 13 Iulie este considerată ca fiind ziua internațională a Rock-ului. Întrebarea care se ridică este însa cum s-a ajuns ca această dată să reprezinte ziua rock-ului?

Pe 13 Iulie 1985 a fost organizat Live Aid, un concert care a avut loc simultan în Londra și în Philadelphia, scopul principal fiind eradicarea foametei din Ethiopia. Printre participanți s-au numărat artiști precum Queen, Black Sabbath, Led Zeppelin, The Who, Mick Jagger și mulți alții.

Ambele concerte au fost transmise live de BBC.

Primul care a venit cu ideea ca aceasta zi sa fie declarata „Global Day of Rock” a fost Phil Collins care a urcat pe scenă atât în Londra cât și în Philadelphia.

Inițial, primii care au considerat ziua de 13 Iulie ca fiind ziua internațională a rock-ului au fost brazilienii. Posturile de radio din Brazilia menționând în fiecare an că 13 Iulie este Ziua Internațională a Rock-ului, adaptându-și în același timp și programul, cel puțin pentru această zi.

Ulterior, aceasta zi a fost adoptată și în alte țări, în special de cei care promoveaza acest gen de muzică.

sursa: METALHEAD

Ți se face pielea de găină! O melodie inedită a unui cântăreț celebru, publicată pentru PRIMA DATĂ, postum - VIDEO... VIDEO! Eh Sheeran bifează o nouă super colaborare muzicală: Ascultă piesa care face deja furori pe YouTube...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 4 iulie – 10 iulie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Catine.ro
Ultimele știri
x