Antena Căutare

Katy Perry a avut câştig de cauză în procesul referitor la plagierea cântecului ei "Dark Horse"

Un judecător federal a anulat un verdict de încălcare a dreptului de autor cu privire la plagierea cântecului "Dark Horse" de Katy Perry, scrie Variety.

Judecătoarea Christina A. Snyder a emis, marţi, o hotărâre care a anulat verdictul juriului, constatând că fragmentul muzical în cauză nu este suficient de original pentru a garanta protejarea drepturilor de autor.

În iulie 2019, un juriu din California a decis, după un proces care a durat o săptămână, că melodia "Dark Horse" a lui Katy Perry copiază "Joyful Noise" a rapperului Marcus Gray, cunoscut drept Flame. Juriul a stabilit atunci plata unor daune în valoare de 2,8 milioane de dolari.

Snyder a constatat că verdictul juriului nu a fost susţinut de ponderea probelor din dosar.

Flame va putea să atace hotărârea judecătoarei Snyder.

Procesul a fost intentat de Gray, care spune că piesa din 2013 a lui Perry este bazată pe compoziţia lui. Rapperul a susţinut că producătorul Dr. Luke a preluat beat-ul.

În proces, cântăreaţa şi producătorul au susţinut că nu au ascultat niciodată „Joyful Noise”, iar Gray a subliniat că piesa lui a avut un succes de nişă. El a spus că este posibil ca cei doi să o fi ascultat-o la gala Grammy sau pe YouTube ori MySpace, unde cântecul a avut milioane de accesări.

Sursa : news.ro

Formaţia Viţa de Vie lansează cu uşile închise noul single "84-85 (Muzica nu moare niciodată)"... Festival Glastonbury a fost anulat din cauza coronavirusului...
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi...
Horoscopul zilei de 31 martie 2023. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 martie 2023 spune că nativii din zodia Leilor nor avea parte de o zi...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2023. Taurii vor avea parte de o nouă poveste de iubire
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x