Antena Căutare

Tenorul american Claude Heater, recunoscut pentru interpretarea operelor wagneriene, a murit la vârsta de 92 de ani

Tenorul american Claude Heater, recunoscut pentru interpretarea operelor wagneriene, a murit în San Francisco la vârsta de 92 de ani, potrivit The Hollywood Reporter.

Claude Heater, care a dat voce personajului Iisus în „Ben-Hur” (1959), regizat de William Wyler, a murit pe 28 mai la un spital din San Francisco, din cauza naturale, a anunţat sâmbătă fundaţia lui.

Născut pe 25 octombrie 1927, în Oakland, Heater a fost misionar şi a făcut parte din trupele Marinei americane inainte de a studia canto în Los Angeles. În 1950, s-a mutat la New York, unde s-a alăturat American Theater Wing şi a jucat în mai multe spectacole pe Broadway.

Şi-a completat studiile la Milano, apoi a cântat, ca bariton, pe scene din Spania, Germania şi Elveţia, înainte de a se dedica scenei Operei de Stat din Viena timp de trei ani, sub îndrumarea dirijorului Herbert Von Karajan. Ultimul concert ca bariton l-a susţinut în 1961, la Opera din San Francisco.

Şi-a antrenat vocea ca tenor şi, în 1964, a obţinut rolul principal în „König Hirschat” al lui Hans Werner Henze la Opera de Stat din Bavaria, unde a rămas până în 1968. A interpretat deseori rolul Tristan din opera „Tristan şi Isolda” a lui Wagner.

S-a retras de pe scenă în anii 1970, apoi, timp de trei decenii, a predat operă la studioul propriu din San Francisco. A fost director general al Oakland Opera, a candidat din partea republicanilor pentru un loc în Congresul american în 1992 şi a scris cartea „Fatal Flaws of the Most Correct Book on Earth” (2007), despre ce a considerat inconsistent în propria experienţă mormonă.

În 2018, a pus bazele Claude Heater Foundation, care are obiectivul de a „cultiva, încuraja şi susţine vocile de operă, muzicienii şi artiştii”.

El a avut o relaţie îndelungată cu soprana Juyeon Song şi a avut şase copii.

Sursa: News.ro

Compozitorii Ennio Morricone şi John Williams, premiul Prinţesa de Asturias pentru Arte pe 2020... Bonnie Pointer, membră a grupului Pointer Sisters, a murit la vârsta de 69 de ani...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x