Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:25Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

A vrut să facă amor cu propria lui mamă și a fost violent! Top cinci lucruri scandaloase și neștiute despre John Lennon

Faptul că este legendar nu se discută, dar John Lennon omul, nu artistul, a avut și o latură întunecată, cu unele probleme pe care le-a și recunoscut în interviuri – una dintre acestea fiind înclinația lui către violență.

John Lennon.

Iată un top cinci lucruri scandaloase și neștiute despre el:

1. A vrut să facă amor cu propria lui mamă, după ce a fost abandonat de tatăl lui în copilărie

John Lennon a avut o copilărie dificilă. Tatăl lui l-a abandonat. Ulterior, în anii adolescenței, a simțit atracție sexuală față de propria lui mamă.

Într-un interviu, John Lennon a spus că a regretat că nu a încercat să îi facă avansuri, pentru că „probabil că ea nu ar fi fost împotrivă”.

2. Era posesiv și avea numeroase aventuri

John Lennon și-a înșelat frecvent prima soție, Cynthia Powell, cu mai multe femei. De altfel, cea mai faimoasă aventură amoroasă a lui a fost cu artista japoneză Yoko Ono. A divorțat de Cynthia ca să o ia de soție pe Yoko Ono, dar fără să îi devină fidel acesteia.

În relația cu Yoko Ono, ar fi fost extrem de gelos și posesiv. O obliga să meargă cu el peste tot, inclusiv la repetiții și la toaletă. Ea a spus ulterior ă atunci când Lennon a avut o aventură cu asistenta lor, May Pang, s-a simțit ușurată, pentru că a scăpat de supravegherea constantă.

3. Ba chiar a fost violent în unele relații amoroase!

John Lennon a declarat, într-un interviu pe care l-a dat în anul 1980, că în anii tinereții sale a fost violent în relațiile sale amoroase.

„Obișnuiam să fiu crud cu femeia mea. O băteam și o țineam departe de lucrurile pe care ea le iubea. Așa am fost. Am fost crud cu femeia mea – cu orice femeie. Am fost violent. Nu mă puteam exprima, așa că loveam femei.

De aceea vorbesc mereu despre pace. Cei mai violenți oameni vor iubire și pace. Totul e opus. Dar eu cred sincer în iubire și pace”, a spus John Lennon.

Într-o carte pe care a publicat-o, prima lui soție, Cynthia Powell, a scris că într-o zi, John Lennon i-a dat o palmă peste față, într-un moment de gelozie.

4. A fost acuzat că a omorât un om

Stuart Sutcliffe a făcut parte din prima garnitură a celor de la The Beatles, legendara trupă, fiind întâiul basist. Bun prieten cu John Lennon, el avea să moară în 1962, la nici 22 de ani, din cauza unui anevrism cerebral.

Medicii nu au putut preciza, niciodată, cauza reală a decesului, dar se pare că o bătaie petrecută cu un an înainte, când Stuart se lovise la cap, a declanșat tragedia. În 2003, Pauline, sora sa, a anunțat că deține un jurnal de-al lui Sutcliffe, din care reiese că lovitura cauzatoare de moarte venise chiar de la John Lennon.

„Cred că hemoragia cerbrală ce a dus la decesul fratelui meu a provenit de la o bătaie cu Lennon, pe fondul geloziei. I-a aplicat un picior în spate, de aici capul i-a ajuns de perete”, a spus Pauline.

Pe de altă parte, John Lennon a declarat după moartea lui Sutcliffe că în ianuarie 1961, la finalul unui concert în „Lathom Hall”, Liverpool, el și Stuart se luptă cu niște golani beți. Stuart utcliffe ar fi fost dat cu capul de pereți, John și-ar fi fracturat degetul mic de la o mână. Nu s-a făcut lumină în toată această poveste. Mai multe detalii, în articolul: INCREDIBIL! „John Lennon mi-a ucis fratele, după ce l-a dat cu capul de perete!” Cel de-al cincilea Beatles a murit la doar 21 de ani!

5. Primul lui fiu a suferit din cauza lui

Julian Lennon, primul fiu al lui John Lennon, din căsătoria lui cu Cynthia Powell, a avut de suferit din cauza artistului. A declarat într-un interviu că l-a privit ca pe un tată mai degrabă pe Sir Paul McCartney.

Potrivit lui Julian Lennon, tatăl lui nu a fost prezent emoțional pentru el. A recunoscut și că a fost gelos pe dragostea pe care John Lennon i-a arătat-o celui de-al doilea fiu al său, Sean, din relația lui cu Yoko Ono.

„Mama a fost mai iubitoare decât tata pentru mine. El cânta și vorbea despre iubire, dar nu prea a oferit-o. Cel puțin nu mie, ca tată!”, a spus el.

De altfel, John Lennon a spus într-un interviu că fiul lui, Julian, „s-a născut dintr-o sticlă de whisky”.

„Nu îl voi minți pe Julian. 99% dintre oamenii din această lume, mai ales din Vest, sunt născuți din niște sticle de whisky, băute în niște seri de vineri, fără să fi existat vreo intenție de a face copii”, a spus el.

John Lennon a fost ucis pe 8 decembrie 1980, în jurul orei 22:50, când se întorcea acasă cu Yoko Ono, la apartamentul lor din New York. Mark David Chapman l-a împușcat pe Lennon în spate de patru ori la intrarea în clădire. Mai devreme în acea seară, Lennon îi dăduse un autograf lui Chapman.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro