Antena Căutare

Ce au in comun Steve Jobs, Alba ca Zapada si Alan Turing, creatorul calculatorului modern? Un mar! Muscat!

Nu e o poveste de desene animate. Nici una desprinsa din filmele lui Tim Burton. Desi asa pare...  

Cele trei personaje, doua dintre ele marcante in industria IT, iar una fictiva, indragita de o lume intreaga, au interferat si au dus la crearea unui logo pe care majoritatea populatiei globale il poarta in buzunar. Este vorba despre povestea ce se numeste "Apple", creata de doi Steve, Jobs si Wozniak, inspirata de Alan Turing, care si el, la randul sau, a fost influentat de... Alba ca Zapada.

Marul muscat pe care il stim cu totii de pe produsele Apple n-a aratat dintotdeauna asa. De-a lungul timpului, a suferit numeroase transformari. Modelul de baza a aparut in culorile curcubeului... si aici intervine Turing. Despre fondatorul prolificei companii Apple stim mai multe, dar despre cel considerat parintele informaticii moderne cunoastem putine, in ciuda vietii lui controversate.

Alan Mathison Turing, nascut in anul 1912, a fost un matematician britanic genial, datorita caruia putem sa tastam la un calculator sau sa folosim un program de procesare a textului. Era etichetat drept un ciudat din cauza preferintelor sale la fel de bizare. Fan Alba ca Zapada si matematica, se iubea cu baietii si purta lungi discutii cu mama sa la telefon, povestindu-i tot ce facea. Deseori alerga la maraton printre cei fruntasi, pana cand, in anul 1940, s-a trezit intr-o neobisnuita tabara de lupta. Alan Turing era pe cale sa devina un erou al celui de al doilea razboi mondial, insa n-a reusit prin forta fizica, ci prin puterea mintii lui stralucite. L-a ajutat pe Churchill sa decripteze mesajele de razboi ale lui Hitler.

Dupa razboi, Turing a fost admis la National Phisycal Loboratory, unde a construit primul calculator din lume. Dar, din nefericire, politia l-a arestat pentru homosexualitate, iar in locul inchisorii, geniul informaticii a acceptat un tratament chimic pe baza de estrogeni. Intr-o zi a anului 1954 n-a mai rezistat psihic si a ales sa unga un mar cu cianura si sa muste din el. A fost suficienta o singura muscatura pentru a-i deveni fatala.

Laurrent Joffrin, autorul cartii "Istoria codurilor secrete", a scris: "Cand, in anii eroici ai informaticii, in California, cativa pusti creeaza intr-un garaj o firma de productie de calculatoare, o numesc Apple si ii dau ca emblema un mar in culorile curcubeului – culorile miscarii homosexuale – din care cineva muscase o data. Muscase si murise. Se numea Turing".

Astfel a luat nastere unul dintre cele mai cunoscute logo-uri din lume. Prin surse de inspiratii in lant. Turing, un geniu homosexual, influentat de Alba ca Zapada, a muscat din marul otravit, iar Jobs, un vegetarian convins, care consuma numai mere, a facut ca povestea lui Alan sa dainuie pana in zilele noastre.

Poze cu mancare sau fotografii in oglinda! Iata care sunt cele mai enervante postari pe Facebook... Stiai ca Cezar, Platon, da Vinci, Goethe, Ceaikovski... s-au iubit cu barbati?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x