Antena Căutare

Jurnalul lansează un album cu imagini nemaivăzute. „Comunismul, prin gaura cheii. Fotografii inedite dinainte de Revoluţie"

Pentru a ști unde vrem să mergem, este esențial să aflăm de unde venim. Lucrarea „Comunismul, prin gaura cheii. Fotografii inedite dinainte de Revoluţie", o trecere în revistă a deceniilor „de împliniri măreţe", va apărea pe piaţă împreună cu Jurnalul de luni, 20 ianuarie.

Jurnalul lansează un album cu imagini nemaivăzute. „Comunismul, prin gaura cheii. Fotografii inedite dinainte de Revoluţie" Galerie
„Comunismul, prin gaura cheii. Fotografii inedite dinainte de Revoluţie"

Nu o facem prin extrase din documente oficiale, ci prin imagini care fixează momente cu trăiri intense sau aspecte ale vieții de zi de zi. Am ales din perioada în care România, ieșită vlăguită din război, a fost obligată prin voința Marilor Puteri să se refacă sub regulile ocupației sovietice, fotografii care nu s-au aflat în circuitul public în vremea comunismului. Așa cum o serie de documente sunt desecretizate după multe decenii, demersul nostru a fost să descoperim în arhive imagini care au fost ținute ascunse.

Jurnalul lansează un album cu imagini nemaivăzute. „Comunismul, prin gaura cheii. Fotografii inedite dinainte de Revoluţie"

„Comunismul, prin gaura cheii. Fotografii inedite dinainte de Revoluţie"

Două fotografii cu valoare de semnificație credem că susțin utilitatea parcurgerii paginilor propuse. Dintr-una transpare lipsa de entuziasm a populației la intrarea Armatei Roșii, în 30 august 1944, în București; cealaltă, datată 2 august 1969, surprinde veritabila sărbătoare populară declanșată de sosirea în Capitală a lui Richard Nixon, președintele Statelor Unite. Deceniile care au premers Revoluția au avut anii lor negri, ai criminalei represiuni staliniste, dar și anii unor speranțe, din păcate, puține împlinite. Lucrarea noastră nu dă sentințe, nu răstălmăcește fapte: este un dosar de imagini netrucate, necenzurate care vă spune simplu: iată, așa a fost...

Am stabilit lansarea albumului pe 20 ianuarie, între două date esenţiale pentru patimile poporului român: 25 decembrie a marcat momentul în care am scăpat de dictatorul Ceauşescu şi practic de comunism, iar 26 ianuarie a însemnat pentru mulţi dintre noi, ani de-a rândul, sărbătorirea forţată a zilei de naştere a "marelui conducător".

Nu rata începând de luni, 20 ianuarie, un produs premium: albumul foto „Comunismul, prin gaura cheii. Fotografii inedite dinainte de Revoluţie", o incursine fascinantă în trecut prin intermediul unor fotografii impresionante, din care multe vor fi publicate în premieră!

Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Emma de la ZU, matinalii radio cu cei mai mulți ascultători la nivel urban... Află totul despre creativitate în business de la Fredrik Härén, cel care deține o insulă a creativității, în februarie, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x