Copiii nu sunt de vanzare. Campania Observator 19 continua astazi cu un nou reportaj

 

Dupa ce aseara Observator 19 le-a prezentat romanilor cazurile incredibile ale unor romani care traiesc din vanzarea propriilor copii sau intermedierea acestora, astazi, Andreea Berecleanu le arata romanilor cum autoritatile inchid ochii, ba chiar dau o mana de ajutor in astfel de tranzactii. Reporterii Observator au verificat cu o camera ascunsa cat de dispusi sunt angajatii statului sa ajute la vanzarea de copii. Au surprins reactii incredibile ale autoritatilor, pe care telespectatorii le vor putea urmari in aceasta seara, de la ora 19:00, numai la Antena 1.

Maternitatile din Romania sunt pline de copii abandonati. Spitalele si centrele de plasament adapostesc in total 40 de mii de orfani. Ei mai au o sansa sa ajunga intr-o familie. Sunt insa copii VANDUTI de parinti. Si locuri in care se VAND cu CINCI MII de lei "bucata". Reporterii Observator au descoperit in Ardeal un sat in care comertul cu... copii a devenit industrie.

In Romania copiii, chiar si nenascuti, au ajuns o marfa si pentru ca mii de cupluri infertile descopera o realitate crunta: sa adopti legal un copil este o misiune imposibila. Mii de femei care doresc sa adopte un prunc se impiedica de un sistem lipsit de suflet, care nu ofera alternativa. Iar negustorii de copii profita din plin. Pentru bani, oamenii vand tot, chiar daca este ilegal si pedeapsa ajunge la 15 ani de inchisoare. Pe ei nu-i intreaba nimeni nimic. Probabil ca autoritatile nu sunt interesate. Toate se intampla in conditiile in care mii de cupluri care nu pot avea copii stau ani de zile pe listele de asteptare ale statului pentru a adopta unul.

Primul reportaj exclusiv desprea realitatea tulburatoare a comertului cu nou nascuti poate fi urmarit aici:http://observator.a1.ro/campanii-observator/Campanie-Observator-Copiii-din-Romania-sunt-vandut_71905.html

Continuarea, in aceasta seara, la Observator 19.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI