Prognoza Meteo, 10 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza Meteo, 10 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza Meteo, 10 iunie 2021

Profimedia

La această oră ne bucurăm de soare în capitală, însă în cursul după-amiezei e posibil să plouă pe arii restrânse. Vor exista averse după orele prânzului, însoțite de tunete, fulgere și intensificări ale vântului.

Ploile apar în a doua parte a zilei în întreaga țară, cu precădere după-amiaza și seara, mai ales prin Oltenia, Transilvania, Muntenia și zona Moldovei. În restul teritoriului ploile sunt detsul de puține. Aversele vor fi însemnate cantitaiv pe alocuri, fiind însoțite de descărcări electrice și chiar căderi de grindină.

E posibil să se strângă în unele zone 25-30 litri/mp. Maximele zilei sunt de la 21 grade în nordul Moldovei și în depresiuni, până șa 29-30 grade prin sud-vestul României.

Vremea în București

După-amiază s-ar putea să plouă, dar temperatura maximă va atinge 26-27 grade. La fel va fi și zilele viitoare, când va predomina instabilitatea atmosferică de după-amiază.

Vremea pe litoral

La mare în cursul după-amiazei sunt așteptate ploi sporadice, cu tunete și fulgere. Pe plajă e cald, vremea va fi plăcută, iar maxima va atinge 25 grade. Apa mării nu va trece de 20 grade.

Vremea la munte

Pe la munte ploile vin cu precădere după-amiaza și seara, însoțite de tunete și fulgere. Vântul poate ajunge la 50-60 km/h în timpul ploilor și se pot aucmula 25-35 litri/mp.

Vremea pe final de săptămână

Finalul de săptămână va fi asemănător cu ziua de astăzi. Instabilitatea atmosferică va predomina în a doua parte a zilei. Vineri aversele vor fi frecvente în centrul, sudul țării, dar și pe la munte. Maximele vor atinge 28 grade.

Sâmbătă vom avea maxime și de 29-30 grade. De această dată aversele vor apărea în zonele montane, submontane, în sudul și prin estul țării.

Prognoza meteo 10 iunie 2021 în principalele orașe din țară

Baia Mare - 23 de grade

Oradea – 26 de grade

Suceava – 21 grade

Cluj Napoca – 23 grade

Miercurea Ciuc – 21 grade

Iași – 24 de grade

Timișoara – 28 de grade

Sibiu – 23 grade

Drobeta - 29

Brașov – 22 grade

Galați – 26 de grade

Craiova – 25 de grade

București – 27 de grade

Constanța – 24 grade

Ultimele știri