Antena Căutare

Cesaria Evora de Barlad: divina, extraordinara, curajoasa, o fata cu X Factor!

Cantareata desculta. Asa a ramas in memoria tuturor Cesaria Evora, artista care se simtea in largul ei pe scena in picioarele goale. Nu credea cineva ca o sa ii intalneasca “urmasa” pe scena X Factor. Dar iata ca la auditii s-a prezentat Iulia Manolache, o tanara nascuta sa surprinda si sa captiveze publicul.

Galerie
Dan ramane masca, pe Delia o trec fiorii si Cheloo se ridica in picioare

Cantareata desculta. Asa a ramas in memoria tuturor Cesaria Evora, artista care se simtea in largul ei pe scena in picioarele goale. Nu credea cineva ca o sa ii intalneasca “urmasa” pe scena X Factor. Dar iata ca la auditii s-a prezentat Iulia Manolache, o tanara nascuta sa surprinda si sa captiveze publicul.

Iulia are doar 17 ani si este din Barlad. Roscata, cu ochi de caprioara si o privire inocenta, nu ai cum sa nu o indragesti. Cand descoperi ca are simtul umorului si nu este deloc timida, stii ca ar putea avea o sansa la X Factor. “Am o sclipire a mea”, spune tanara fara pic de ingamfare.

Intra pe scena cu pasi mici. Poarta o bluza pe un umar neagra si o fusta larga, rosie, pana in pamant. De sub faldurile ei, Dan Bittman, intotdeauna atent la detalii, ocheste picioarele concurentei. Picioarele goale ale concurentei, pentru ca nu poarta pantofi. Ce s-a intamplat cu ei? Iulia raspunde simplu: “au ramas la Barlad”. Se simte mai confortabil asa.

Fata ii priveste drept in ochi pe jurati, nerabdatoare sa cante, sa puna capat tensiunii care se simte in aer, palpabila inaintea fiecarei auditii. Dar membrii juriului vor sa afle intai ceva despre ea. Si, o, cate are de spus! Iulia a salvat un om de la inec. Da, auziti bine, fetiscana aceasta de 17 ani – aproape – a salvat un baiat de la inec. A fost singura care a riscat si i-a pus viata mai presus de orice. Curajoasa, sigura pe ea, excentrica. Trei calitati care o recomanda pentru X Factor.

Dar vocea? A pregatit “I have nothing”, de Whitney Houston, o cantareata populara printre pretendentii X Factor. E o melodie grea, iar Houston a fost o cantareata fara egal. Nici nu incepe bine melodia, ca Iuliei i se furiseaza doua lacrimi pe obraz. Are o voce calda, profunda si emotionanta.

Dan ramane cu gura cascata si urmareste atent fiecare inflexiune a vocii. Pe Delia o trec fiorii. Canta impreuna cu Iulia, o incurajeaza din priviri, se uita la colegii ei – ea e singura entuziasmata? Nu! Publicul se ridica in picioare si incepe sa aplaude. Nu mai contenesc. Lui Dani i se impaienjenesc ochii in culise.

Pana la un verdict verbal, se poate citi o sentinta din reactiile juriului: Delia si Bittman aplauda cu mandrie, in picioare, la masa juriului, iar Cheloo ii urmeaza. Da, Cheloo aplauda, cu un zambet satisfacut pe fata.

“Racoreala, racoreala!”, exclama Bittman si Delia cum se termina melodia. Nicio nota falsa, nicio scapare. Bittman a gasit ce cauta: “Ai o voce extraordinara, tehnica, miscare scenica”. Oau! O premiera: Iulia stapaneste toate cele trei cerinte de baza. Delia e fermecata de fata, doar ii aminteste de ea in tinerete, cand a cantat “I Will Always Love You”, pentru a fi acceptata in N&D. “Esti divina!”, adauga jurata.

A doua premiera a serii ii apartine lui Cheloo. Juratul nu vrea sa vorbeasca, pentru ca “ar fi mult si prost”. Raspunsul lui este simplu: DA!

Exmatriculat intr-a X-a, Sergiu a venit sa arate ca are factorul X. A luat 3 DA-uri. Citeste-i povestea!... Dedicatie pentru presedinte, de la o rastafariana adevarata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x