Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Danyl Johnson, cea mai buna prima auditie din istoria X Factor!

Cantase in doua grupuri pana atunci, dar in ambele pentru amuzament. Era prof de dans si arta teatrala, stia ce insemna scena, nu avea trac. Prietenii l-au intrebat de ce nu se duce la auditii, la "X Factor"? Toata vara lui 2009 a "fiert", la foc mic. "Sa ma duc, sa nu ma duc"? Ii era teama sa nu se faca de ras, nu altceva. "Nu ma gandesc ca o sa transpir in fata audientei", spunea. Cand era copil, reusese sa invinga un cancer testicular, asa ca nimic nu-l mai putea speria la 27 de ani.

A stat sa se gandeasca mult ce piesa sa aleaga. Joe Cocker, cu "With a little help from my friends" a fost optiunea. S-a dat cocos, dar, de fapt, inainte de a intra pe scena, a recunoscut: "E cea mai importanta zia din viata mea. Tremur tot". Calendarul arata 22 august 2009. "Vroiam doar ca atunci cind ma intorceam la scoala, toata lumea sa fie mandra de mine", a spus. A tras aer in piept, si-a facut cruce si asa, in bemude -dorea sa se simta bine, sa fie el -, a intrat pe scena. Simon, Cheryl Cole ori Dannii Minogue se aflau la masa juratilor...Ultima l-a si luat, scurt, la intrebari. Cele "traditionale", de incalzire: nume, ce face... Gata! S-a apucat de treaba!

Dannii i-a facut cu ochiul, Simon l-a felicitat!

In 20 de secunde, cei 2.000 de spectatori erau in picioare. Dannii i-a facut cu ochiul, Louie a inceput sa tina ritmul, iar Simon si-a scos pixul din gura, semn ca descoperise ceva interesant. Danyl a facut ceea ce stia mai bine: a cintat, a dansat, a cerut ca sala sa fie alaturi de el. Si a fost!!! Wowww, ce atmosfera!

A cantat doua minute si jumatate. La final, Simon cel rece, omul care te face de trei parale in cinci secunde, era in picioare si aplauda. S-a intors catre ceilalti jurati, apoi catre Danyl: "De cand faca asta? De opt-noua ani, nu? Sincer, e cea mai buna prima auditie din viata mea!" Nu-i mai trebuia nimic! Avea sa ingane doar un "Thanks". Si sa dea drumul la lacrimi.

A devenit "mare". Concerte - 50 intr-un an -, chiar daca nu a castigat concursul. A fost eliminat pe final, cand mai erau doar patru, in a noua saptamana. Dar experienta de la X Factor l-a marcat pozitiv. Si continua sa-l marcheze si acum. "Daca nu ar fi fost concursul, nu mai aveam putere sa reincep sa cant. Imi ajunsese. Dar asa"...

Video