Antena Căutare

George Negrea: are sau nu tricolorul Factorul X?

SM-76-UAP. O Dacie rosie ca focul, lustruita pe bombeu, cu un sofer imbracat ca la Uzinele Auto Pitesti – cu halat de „maistru” si basca de Picasso. Iese dintr-o curte cu steaguri la poarta. Unde in Romania mai gasesti asa peisaj impresionant?

SM-76-UAP. O Dacie rosie ca focul, lustruita pe bombeu, cu un sofer imbracat ca la Uzinele Auto Pitesti – cu halat de „maistru” si basca de Picasso. Iese dintr-o curte cu steaguri la poarta. Unde in Romania mai gasesti asa peisaj impresionant?

SM-76-UAP alearga pe sesurile patriei, sub cerul cu nori lungi. “Si totusi exista iubire! Si totusi exista bluestem!”, rostite solemn, gutural, cu pumnul strans si mana dusa la piept. Il admira pe Adrian Paunescu pentru ca a fost un roman adevarat. Poate ca da…

Scena e parca desprinsa din Liceeni. Da, filmul din 1986 cu Stefan Banica jr. Cin’ sa fie responsabil? George Negrea din Satu Mare. La 18 ani e foarte e tipicar. Nu da pe mana oricui cele doua Dacii vechi de 40 ani – “imi place sa le repar eu. Eu stiu ce am facut, pe unde am umblat. Ii garantia mea…”

Dar alta e povestea. Spune ca Factorul lui X este patriotismul si dragostea de tara. Daca ar deveni un cantaret cunoscut ar face ceva pentru ca tinerii sa nu mai plece din aceasta tara minunata. Iar tricolorul de pe bluza alba si de pe geanta il sustin temenic!

Putin peltic si cu strungareata, George castiga oamenii prin bonomia lui. E ceva sa spui ca esti patriot. Pe langa ca e tipicar, e deci, si curajos. Bravo, George.

Bafta! Acum esti pe scena si tara in fata ta!

Tricolorul flutura pe scena, atrage atentia juratei Delia si juratului Bittman. Care inteleg. Cheloo ramane impasibil.

Ca sa ii dea curaj, Bittman, imitand timbrul lui Adrian Paunescu ii da startul – ‘’hai, libertate pentru Voltaj”. Pentru ca asta a ales George – “de prea multi ani noi repetam doar un sincron…Orice roman poate fi si campion”.

Iar George are tot timpul din lume. Nu a fost sa fie la X Factor. Trei NU-uri din partea juratilor. Adica un Cheloo si o Delie neconvinsi de atitudinea prea moale, “ca o sperietoare de ciori” ce asteapta ciorile sa ii manance graul. Un NU de la juratul Bittman, dar cu felicitari pentru atitudinea patriotica. Moment in care figura lui George se lumineaza. Parca NU-urile nici nu ar mai conta.

Fiecare pasare pe limba ei moare, iar George poate ca va ajunge sa ajute tara, cum isi doreste. Sa nu o paraseasca si sa fie exemplu ca si aici “se face treaba”.

Fermier? Nici gand, cu o voce ca asta!... Ricky Martin, varianta cu plete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x