Antena Căutare

Istoria muzicii. De la clasicii "Holografi" la post-modernii Paraziti

Tentatia e mare. Daca tot avem trei jurati muzicanti, credeti ca au scapat de concurenti care au vrut sa ii impresioneze? Capitolul I – Clasicismul. Holograf! Repertoriul Holograf a fost la mare cautare. Delicioase insa sunt persoajele care au urcat pe scena. Insotiti sau singuri, cu sperante sau cu emotii. Tineri sau trecuti de floarea varstei. Trasi prin inel sau mai impliniti. Studenti, someri, vopsitori auto, stivuitori (da, da. Si juratul Bittman s-a minunat...). Inscrisi de sotii, incurajati de parinti, insotiti de prieteni.

Galerie
Variatiuni pe o tema de...Holograf

Tentatia e mare. Daca tot avem trei jurati muzicanti, credeti ca au scapat de concurenti care au vrut sa ii impresioneze? Daca ar fi sa rescriem istoria muzicii, atunci, Holograf ar intra la Clasici, Delia la Moderni si Cheloo cu la Post-moderni. Cu variatiuni. Asadar...

Capitolul I – Clasicismul. Holograf!

Repertoriul Holograf a fost la mare cautare printre concurenti. Delicioase insa sunt persoajele care au urcat pe scena. Insotiti sau singuri, cu sperante sau cu emotii. Tineri sau trecuti de floarea varstei. Trasi prin inel sau mai impliniti. Studenti, someri, vopsitori auto, stivuitori (da, da. Si juratul Bittman s-a minunat...). Inscrisi de sotii, incurajati de parinti, insotiti de prieteni.

Rand pe rand vin, isi varsa amarul si primesc, invariabil acelasi verdict. NU.

Delia si Cheloo se lasa greu convinsi. „Voi ati vrea sa va treziti dimineata cu el la cap de pat si sa va cante? Fiti oameni seriosi!!”. Dura replica lui Cheloo, dar nu ca „Aurel, esti pe langa tata!”. Si nu e a lui Bittman.

Dar ce o simti cand isi aude piesa cantata ca la strana bisericii sau cu ornamente guturale? Pe langa note, sub ton? Insa (si e semn bun) cu aceeasi pasiune, resimtind durerea pierderii iubitei.

Probabil ar vrea sa se duca „Undeva, departe”, „Dincolo de nori”? Sau, ar vrea sa devina...bijuterasul cel viteaz si sa isi schimbe meseria – sa daruiasca inele? Sau ar vrea sa imite un moto-stivuitor de teama de a nu fi exigent peste masura acolo unde, natura, nu a fost darnica?

I-a primit aproape pe toti cu drag. I-a ascultat indulgent, vadit amuzat. Si incantat, la rastimpuri, ca i-au ales piesele. Altfel cum sa interpretam intrebarea lui Cheloo - „Daca sotia il inrola pentru Afganistan?” si raspunsul lui Bittman „Se ducea saracul. Se ducea direct!”?

Si totusi...ce s-a intamplat la „Si n-am iubit pe nimeni...asa cum te-am iubit pe tine?” Pentru ca juratul indulgent s-a facut nemilos. Sa fi fost prea...personala melodia? Sa vorbesca intr-un anume fel – acela cantat de Dan Bittman, despre o anume ea? Cu totul si cu totul...EA?

„N-ai fost pe ton. Nu m-ai convins. Cred ca ai gresit cand ai ales chiar piesa asta.” NU – de la Bittman si de la Cheloo. Pentru ca...e un handicap sa canti una dintre melodiile juratilor.

Ramane sa ne spuneti ce credeti despre concurenti, pe pagina de Facebook X Factor!

Va urma. Capitolul II – Post-modernismul. Parazitii! :)

Un caz clasic de ''meserie te halesc''... Vezi aici LiveVIDEO, de la 20:30, ULTIMELE AUDITII X Factor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x