Antena Căutare

Natalia Selegean, la rascruce de drumuri: fie insigna, fie microfonul

“Natalia Selegean nu a fost niciodata politista, a fost artista” – asta l-am auzit pe Dan Bittman spunand in Gala 5. Seara i-a adus teribilul duel cu Ioan Man. Atunci s-a despartit de un bun prieten si coleg de camera. Man nuu a parasit scena inainte sa ii ceara sa castige concursul. In aceasta seara, vom vedea daca Natalia isi tine promisiunea. A ajuns in finala, mai e doar un pas, o ultima sansa de a arata ca are factorul X.

Natalia Selegean, la rascruce de drumuri: fie insigna, fie microfonul Galerie
Nati Selegean, o forta

Iron Man a plecat acasa, iar Nati a ramas in concurs. Atunci nu si-a dat locul pentru colegul sau, cum o facuse in JHV. E de inteles. Muncise prea mult, evoluase prea mult de la auditii pentru a renunta la visul sau de cateva luni.

In toamna, pe Nati Selegean am cunoscut-o drept ofiterul de politie cu plete blonde, colanti taiati, atitudine si curaj. Nu era Doamna de Fier, ci o concurenta sigura pe sine la doar 25 de ani, din Varaseni, un satuc putin cunoscut de romani, care conta pe dragostea si sprijinul unei bunici scoase din povesti. Cu naframa pe cap, in costum popular, batrana venise in culise sa isi sustina nepoata.

Nu stia ca Natalia are cuvintele la ea si e pregatita nu doar sa cucereasca scena cu timbrul ei special, ci si juriul. A ales o melodie semnata de Bonnie Tyler, cantareata cu care se identifica cel mai mult din muzica – seamana foarte bine la voce, desi Bonnie Tyler a obtinut-o in urma unei interventii, iar ea s-a nascut asa.

“Cum puneti jos un barbat?”, a intrebat-o Bittman indata ce a auzit ca e politista. “In doua feluri a raspuns ea.” Doua feluri? Juratul a ridicat sprancenele, indemnand-o sa descrie. Nati s-a tinut tare. Din vorbe, i-a raspuns in cele din urma, incercand sa nu se lase intimidata de baieti.

Cheloo, de cealalta parte, savura momentul, poate singurul pasnic cu Politia Romana. Asta pana cand Nati a inceput sa ii arate cum se descurca o femeie in Politie. L-a chemat pe scena, pentru o mica demonstratie de… box. De atunci, poate, mentorul ei din prezent si-a dat seama ca Natalia Selegean e speciala.

A trecut de auditii. Atunci, a fost de mirare; nu stiam prea multe despre ea. Pentru public, era o politista care se trezise intr-o dimineata cu ideea absurda ca ar putea sa cante. Fals! Inca din 2010, Natalia realiza coveruri dupa Laura Stoica si canta in spectacole mici. La un moment dat, chiar a cantat, alaturi de Luca Virago, “Un cuore malato”, melodie interpretata inainte de Lara Fabian si Gigi d’Alessio.

In bootcamp ne-am reintalnit cu ea. Dupa incheierea auditiilor, Natalia Selegean a realizat ca acum asteptarile sunt mai mari. Multe voci bune au plecat acasa; unii au cedat in fata presiunii, altii nu aveau factorul X (le lipsea adaptabilitatea, atitudinea, carisma). Nati a mizat atunci pe o melodie a Tinei Turner, alta femeie puternice din muzica, rebela si cu o voce imposibil de uitat.

Urmatoarea etapa, JHV, a adus multe schimbari in viata Nataliei. Ajunsese sub aripa lui Cheloo si trebuia sa il convinga pe mentor ca il merita ca profesor si merita o sansa la Galele LIVE.

A incercat o “Black Velvet” de Alannah Myles si i-a iesit. Stilul ei incepuse sa se contureze, mergea in directia rock-ului clasic. Sansele de a iesi din concurs erau nule si totusi, Cheloo a pus-o la incercare. “A mai ramas un singur loc in echipa mea. Tu sau Ioan. I-ai da locul tau in concurs?” Acum era acum. Cheloo le testa amandurora caracterul, fara ca ei sa stie. Putea sa arate cat de mult isi doreste sa ramana la X Factor, sa-si faca mandra bunica mai tarziu si sa refuze, sau putea sa isi lase colegul de camera, prietenul, sa continue drumul spre finala. A ales a doua varianta. La fel si Ionut Man. Impresionat de puterea lor de sacrificiu, Cheloo le-a dat verde celor doi.

In Galele LIVE ne-a demonstrat ca poate canta orice. A inceput cu Lady Gaga, a continuat cu J.LO si Kelly Clarkson. In gala 3, dupa luni bune, si-a revazut familia. Parintii si sotul au venit la X Factor, cu zambete largi si un cos plin de bunatati, iar bunica a fost cireasa de pe tort. A aparut din spatele scenei, subtirica, timida, ca sa isi vada nepoata. Privind-o cu dragoste, i-a recitat o poezie. A fost un gest dezarmant pentru Nati, care nu si-a putut conteni lacrimile.

In urmatoarea gala, a revenit la prima ei iubire, Laura Stoica – “Focul”.

Gala 5 i-a adus teribilul duel cu Ioan Man. Atunci s-a despartit de un bun prieten si coleg de camera. Lui Ionut i-a fost, poate, mai usor sa plece, stiind ca a facut-o din cauza lui Nati. Nu a parasit scena inainte sa ii ceara sa castige concursul.

In aceasta seara, vom vedea daca Natalia isi tine promisiunea. A ajuns in finala, mai e doar un pas, o ultima sansa de a arata ca are factorul X.

O sustineti? I-ati fost fani in tot acest timp? Atunci, nu uitati sa o votati cu un SMS la 1313, cu textul "NATALIA", dupa ce Razvan si Dani anunta START VOT!

Marea Finala X Factor incepe de la 20.30, pe Antena 1!

Tudor Turcu: rockstarul cu voce de aur si suflet de copil... Vezi aici LiveVIDEO FINALA X FACTOR, de la 20:30: Tudor Turcu, Ioana Anuta sau Natalia Selegean?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x