Povestea celei mai frumoase... povești! X Factor România și eroii săi minunați!

X Factor a ajuns la finalul celui de-al optulea sezon. Un sezon despre care cei care au urmărit încă de la prima ediție talet-show-ul difuzat de Antena 1 consideră că este cel mai bun.

X Factor a ajuns la finalul celui de-al optulea sezon. Un sezon despre care cei care au urmărit încă de la prima ediție talet-show-ul difuzat de Antena 1 consideră că este cel mai bun.

Așa cum e normal și aici părerile sunt diferite și fiecare susținător al unui concurent sau al unui mare câștigător are argumente solide, imposibil de combătut. Încă de la prima ediție, X Factor a născut multe pasiuni, a dat frâu liber imaginației celor implicați în lupta pentru marele trofeu, a frânt și a bucurat suflete în egală măsură.

În 2011, emisiunea creată de celebrul Simon Cowell, părintele tuturor talent-show-urilor care contează pe piața mondială de media, scotea la iveală voci incredibile. Alin Văduva sau Iulian Vasile au făcut furori printre telespecatori, însă cel care avea să obțină un succes răsunător în prima noapte a anului 2012 avea să fie Andrei Leonte.

Succesul înregistrat de primul sezon de X Factor a ridicat nivelul concursului în cea de-a doua ediție, în care am asistat la o luptă strânsă între trei finalisti absolut senzaționali. A fost una dintr bătăliile ce au rămas definitiv în sufletele fanilor emisiunii pentru că Ioana Anuța, Natalia Selegean și Tudor Turcu au mers cap la cap până al ultima strigare și până la ultimul vot.

După o noapte de 23 decembrie 2012 de poveste, telespectatorii au decis ca marele premiu X Factor să intre în posesia lui Tudor Turcu.

Sezonul 3 a fost al lui... Ristei. Fostul copil minune al muzicii ușoare românești avea să revină în atenția publică grație X Factor. Rămâne de colecția discuția pe care a avut-o cu CHeloo la prima sa apariție pe scena emisiunii, dar și prestațiile sale din galele live, unde a reușit să treacă de două dintre cele mai bune voci ce au fost auzite în emisiune. Alex Mațaev și Mădălina Lefter au fost adversarii de temut ai lui Ristei, dar la final Florin a fost declarat învingătorul sezonului.

2014 avea să fie anul în care X Factor România era câștigat, în premieră, de o voce feminină. După trei sezoane dominate de băieți, Adina Răducan ridica marele trofeu deasupra capului, după o luptă acerbă cu Alexandra Crișan, o altă voce minunată auzită pe scena emisiunii difuzate de Antena 1.

Tot în sezonul al patrulea aveam să consemnăm și cel dintâi nume străin ajuns în finala talent-show-ului. Alession Padeu devenea astfel „stranierul” care se apropia cel mai mult de premiul uriaș pus la bătaie.

În sezonul cu numărul 5, telespectatorii Antenei 1 aveau să asiste la o nouă permieră oferită de X Factor. Două dintre formațiile închegate chiar în timpul show-ului ajungeau până în finala concursului, B-52 și Bravissimo fiind marile performere. Numai că învingător al anului 2015 a fost un tânăr ospătar din Târgoviște. Florin Răduță, elevul lui Ștefan Bănică avea să-i cucerească pe oamenii de acasă, care i-au oferit vorturile necesare pentru a se impune în finala în care a înfruntat-o pe frumoasa Xenia Chitoroagă.

Premierele au continuat cu fiecare sezon de X FActor România scurs. În 2016 am văzut câțiva copii absolut senzaționali, care s-au luptat pentru marele premiu cu o determinare și maturitate ieșită din comun. Fetele aveau să revină la putere grație micuței Olga Verbițchi, un ghemotoc de fată din Republica Moldova, care a făcut echipa perfectă cu antrenorul său, Carla' s Dreams.

A reușit să treacă peste toate dificultățile din galele live și să devină prima concurentă din afara țării, care cucerea marele premiu la X Factor.

Anul trecut, minunile au continuat să se petreacă pe scena X Factor pentru că lupta pentru supermașie a fost mai aprigă ca oricând. Au fost seri de o intensitate uluitoare, la capătul cărora s-a ridicat o voce impresionantă. Jeremy Ragsdale, americanul îndrăgostit de România a spart toate barierele cu ale sale prestații, care au rămas încă proaspete în memoria fanilor emisiunii.

Bătălia pentru marele premiu a fost acerbă, așa cum s-a întâmplat în fiecare dintre sezoanele anterioare, iar la final publicul a ales, ca-ntodeauna, corect.

2018? Nimeni nu știe cine se va alătura marii galerii a câștigătorilor X Factor, însă este cert că și în cel de-al optulea sezon, cea mai bună voce va ridica trofeul desupra capului și va cuceri mult râvnitul premiu.

Ultimele știri