Live acumSacrificiul
Prime Time 20:30X Factor

Povestea lui Steve Brookstein, primul câștigător X Factor: cântăreț de jazz și wrestler

La prima audiție, n-a convins. Simon l-a chemat a doua zi. L-au reținut. Publicul l-a iubit. A devenit întâiul purtător de coroniță

La prima audiție, n-a convins. Simon l-a chemat a doua zi. L-au reținut. Publicul l-a iubit. A devenit întâiul purtător de coroniță

În vara lui 2004, la prima audiție X Factor, n-a convins. Sharon Osbourne, tovarășa de viață a lui Ozzy, și Louis Walsh, băiatul cu ureche muzicală, nu au văzut în el o tânără speranță, cu toate că Stephen Desmond "Steve" Brookstein ajunsese, în 1997, în finala unui concurs talent show. I-au spus să meargă pe al său drum. Numai Simon Cowell, născocitorul X Factor, a intuit ceva. L-a chemat de pe hol, i-a zis scurt. "Baiete, am niscavai încredere în tine! Dacă poți și crezi că ești pregătit, răsari, mâine, din nou!" Și Steve a venit.

N-a ales cea mai bună melodie, dar vocea era, clar, bună. L-au păstrat. Avea aspect de golănaș, se vedea că are școala vieții în buzunar. S-a apucat de trebă la categoria peste 28 de ani, păstorită de Simon, și a urcat, ușor -ușor, spre finală. Publicul îl iubea, nu era o vedetă, ci un tip de pe stradă care dorea să devina vedetă. Sharon nu-l halea. În finală, i-a pus multe bețe în roate, dar Steve a adunat 6.000.000 de voturi și a devenit primul câștigător din istoria concursului!!!

A semnat un contract, imediat, cu Sony BMG și a tras primul single, "Against All Odds" ("Împotriva tuturor pronosticurilor", aluzie la situația sa) chiar de Crăciun. A lansat albumul "Heart and Soul", apoi a trecut pe jazz, marea sa pasiune. S-a certat cu cei din juriu, prin intermediul presei, dar a rămas în atenția tuturor după câteva partide de wrestling!!!

Video