Antena Căutare

Ștefan Bănică, mesaj emoționant în ziua în care tatăl lui ar fi împlinit 85 de ani

Ștefan Bănică, juratul emisiunii ”X Factor”, a făcut public un mesaj emoționant, în memoria tatălui său, care ar fi împlinit astăzi 85 de ani. 

Ștefan Bănică, juratul emisiunii ”X Factor”, a făcut public un mesaj emoționant, în memoria tatălui său, care ar fi împlinit astăzi 85 de ani.

Ștefan Bănică, mesaj emoționant în ziua în care tatăl lui ar fi împlinit 85 de ani

Un actor complex de teatru și de film, Ștefan Bănică Senior a fost extrem de iubit de oameni și s-a bucurat de o carieră de succes și ca artist. Anul acesta, pe 11 noiembrie, el ar fi împlinit 85 de ani, iar fiul său, juratul emisiunii ”X Factor”, a făcut public un mesaj emoționant.

„Ziua de 11 noiembrie are o semnificație specială. Este ziua în care s-a născut tatăl meu, marele actor ȘTEFAN BĂNICĂ. Azi ar fi împlinit 85 de ani”, a spus Ștefan Bănică Junior.

De asemenea, el a postat, pe contul său de Facebook, și o înregistrare în care care cântă alături de părintele său.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine a fost Ștefan Bănică Senior

Ştefan Constantin Bănică, pe numele său întreg, s-a născut la 11 noiembrie la Călăraşi. Conform biografiei actorului, familia lăutarului Drăgan Constandache Bănică s-a mutat la Bucureşti, iar copilul Bănică, având înclinaţii artistice, a cântat în corul de copii de la radio, a jucat in spectacole de teatru pentru şcolari.

A absolvit Institutul de Teatru din Capitală în 1955, la clasa profesorului Alexandru Finţi şi în timpul studenţiei facea figuraţie la teatrele bucureştene. A jucat la Teatrul CFR - Giuleşti în piese ca “Băiat bun, dar cu lipsuri “ de Nicuţă Tănase, Escu şi Titanic Vals de Tudor Muşatescu, la Teatrul Regional Bucureşti l-a interpretat pe Mitică Popescu, din piesa cu acelaşi nume a lui Camil Petrescu. A jucat şi pe scena Teatrului Bulandra în rolul lui Iordache din D-ale carnavalului şi Pristanda din O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, în Arsenic şi dantela veche de e J. Kasserling a fost Mişu Fetecan din Nota zero la purtare de Virgil Stoenescu şi Octavian Sava.

Împreună cu Stela Popescu a interpretat roluri în spectacole de revistă şi divertisment, în duet.

Printre filmele în care a jucat se numără: Cel mai iubit dintre pământeni (1993), Harababura (1990), De ce trag clopotele, Mitică? (1982), Singur printre prieteni (1979), Nea Mărin miliardar (1978).

Delia și-a plasat pariurile pentru finala de anul acesta:”Am senzația că pot să câștig X Factor cu tine!”... Câștigătorul X Factor 2017, Jeremy Ragsdale, prezent în concertele lui Horia Brenciu. Juratul X Factor va străbate 4.500...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x