Live acumiUmor
Prime Time 20:50Observator Special

Care pot fi efectele relaxării! Ce recomandă Raed Arafat populației, în perioada de alertă! | VIDEO

Raed Arafat vorbește despre efectele relaxării de pe perioada stării de alertă. Secretarul de Stat susține că populația trebuie să respecte regulile impuse de autorități pentru a avita creșterea numărului de îmbolnăviri.

Doctorul Raed Arafat a vorbit despre faptul că lucrurile scapate de sub control pot duce la apariția mai multor focare de infectie.

Cum se va face deplasarea în afara localității, după 15 mai. Cele mai noi reguli ale relaxării

De asemenea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgența a sublinit faptul că responsabilitatea populației a crescut, odata cu relaxarea măsurilor și trecerea de la starea de urgența la cea de alertă.

Responsabilitatea s-a transmferat catre omul de rând, iar daca noi nu respectam, riscam să periclităm soluțiile care se dorește a se implementa în perioada următoare.

Suntem pe o panta ușor descentă, dar oricând putem să avem o reversare a situației și să poată numărul cazurilor să crească.

Avem măsuri mult mai clare, care au fost menționate în lege și se pot lua măsuri, pe care n u dorește nimeni să le aplice, dar daca va fi necesar vor fi aplicate.

Doctorul Adrian Marinescu explică ce se va întâmpla după 15 mai: "Ne așteptăm să avem un număr mai mare de îmbolnăviri"

Dacă românii nu se comportau corect în perioada celor două luni, acum situația era mult mai gravă.

Doctorul recomandă folosirea mașinilor personale în detrimentul transportului în comun, și de asemenea folosirea măștilor de protecție .

Facem relaxarea gradual pentru a vedea impactul. In următoarele 7-10 zile vom vedea daca vor începe să crească numărul cazurilor, care va fi un semnal negativ sau daca rămâne o stabilitatea sau continuă să scađă numărul cazurilor., asta ar fi un semnal pozitiv pentru luarea altor măsuri de relaxare.

În ce privește apariția unui posibil val doi, Arafat susține că daca creșterea se va face brusc poate reprezenta o problemă.

Cele mai noi reguli ale relaxării

România a avut noroc ca s-au luat măsurile la timp și nu au fost mășuri extrem de radicale, susține specialistul.

Urmăriți roate declarațiile doctorului Arafat accesând clipul video de mai sus, difuzat la Xtra Night Show.

Video