Căutare Live

Cum se va face deplasarea în afara localității, după 15 mai. Cele mai noi reguli ale relaxării

Doctor Adrian Marinescu, medic specialist la Institutul M. Balș și Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, vorbesc la Xtra Night Show despre noile măsuri din starea de alertă.

Cum se va face deplasarea în afara localității, după 15 mai. Cele mai noi reguli ale relaxării

România se pregăteşte de marea relaxare. După încetarea stării de urgenţă, când restricţiile nu vor mai fi impuse, vom putea ieşi din case, să mergem la biserică, la coafor sau la stomatolog.

Vor exista însă suficiente recomandări menite să ne protejeze în faţă ameninţării Covid 19: de la purtarea măştilor de protecţie în spaţiile închise, până la evitarea aglomeraţiei sau dezinfectarea cu antiseptice pe bază de alcool.

Doctorul Adrian Marinescu explică ce se va întâmpla după 15 mai: "Ne așteptăm să avem un număr mai mare de îmbolnăviri"

Deplasarea între localități se va putea face, totuși, în anumite condiții: în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; în scop umanitar sau de voluntariat; realizarea de activități agricole; pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli; îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi; participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament; din alte motive justificate, precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, deces al unui membru de familie.

Deplasarea persoanelor în afara localităților se mai poate face în următoarele situații: asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane; participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială; pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

După data de 15 mai avem obligația de a purta măști de protecție în spațiile publice închise, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă.

Relaxarea a început, dar plajele rămân pustii

Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea Xtra Night Show ca să afli mai multe detalii despre acest subiect!

Doctorul Adrian Marinescu explică ce se va întâmpla după 15 mai: "Ne așteptăm să avem un număr mai mare de îmbolnăv...
Ultimele știri
x