umplutura de cozonac asezata pe aluatul de cozonac cu rahat, nuca si cacao
Bucățile rezultate trebuiesc împletite și așezate în tava de cozonac. După ce e pus în forme, preparatul se unge cu ou și puteți presăra zahăr. Înainte de a fi băgat la cuptor, el trebuie să mai crească în tavă pentru aproximativ două ore. Shutterstock.com
5/8

Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul | Imaginea 5 din 8 | Galerie Foto

Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște 2022. Dacă te-ai săturat de rețelele clasice, te invităm să alegi metoda lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru a găti cel mai pufos și aromat cozonac de Sărbătorile Pascale. Mesele de sărbători sunt incomplete fără tradiționalul cozonac, unul dintre deserturile după care și străinii tânjesc. De Paște 2022, lângă ouăle roșii proaspăt vopsite, nu trebuie să lipsească dulcele și pufosul cozonac. Astfel, v-am pregătit o rețetă a lui Chef Cătălin Scărlătescu, cu toate ingredientele necesare pentru cozonacul perfect de Sărbătorile Pascale. Cozonacul pufos este unul dintre cele mai gustoase preparate de pe masa de Paște. Mirosul lui umple întreaga casă și răsfață papilele gustative ale musafirilor. Bucățile rezultate trebuiesc împletite și așezate în tava de cozonac. După ce e pus în forme, preparatul se unge cu ou și puteți presăra zahăr. Înainte de a fi băgat la cuptor, el trebuie să mai crească în tavă pentru aproximativ două ore. De asemenea, cu ceva timp înainte de a fi gata de copt, cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade. Ulterior, pe măsură ce cozonacul se coace, temperatura ar trebui să fie setată la 140 de grade. 45 de minute este timpul în care el se coace. Indicat este ca ingredientele să fie scoase din frigider cu 3-4 ore înainte să începeți prepararea cozonacului pufos pentru Paște. Află din rândurile următoare care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară desertul delicios