Antena Căutare

Articole despre prajeli

Prăjelile, irezistibile dar și foarte dăunătoare. Ce sfaturi ne dau specialiștii

Prăjelile, irezistibile dar și foarte dăunătoare. Ce sfaturi ne dau specialiștii

Crocante la exterior, cremoase în interior şi cu un miros irezistibil, alimentele prăjite sunt o tentaţie căreia puţini oameni pot să-i reziste. Nu doar că stimulează toate simţurile, dar acţionează asupra creierului ca un drog. O spun...

Marti, 03.12.2019, 07:51
Obișnuiești să prăjești alimente în ulei? Trebuie să știi că există o variantă mult mai sănătoasă

Obișnuiești să prăjești alimente în ulei? Trebuie să știi că există o variantă mult mai sănătoasă

Medicii au dat verdictul! Dar tu ştii? E mai sănătoasă mâncarea prăjită în untură sau în ulei?

Joi, 12.11.2015, 14:30
Reteta zilei: Ton prajit cu susan

Reteta zilei: Ton prajit cu susan

Un preparat delicios si nutritiv, pe care toti il meritam din cand in cand. Desi este prajit, consumat cu un sos usor si cu putina salata, tonul prajit cu susan poate fi o cina ideala, insa urmate de o plimbare de seara, pentru a consuma caloriile depuse.

Miercuri, 06.06.2012, 00:00
S-a demonstrat ca prajelile nu dauneaza sanatatii inimii

S-a demonstrat ca prajelile nu dauneaza sanatatii inimii

Cercetatorii spanioli au descoperit ca mancarurile prajite nu sunt atat de rele pentru sanatate si nu pot fi considerate responsabile pentru bolile de inima, relateaza Daily Mail.

Vineri, 06.04.2012, 00:00
Cinci sfaturi care te ajuta sa gatesti sanatos

Cinci sfaturi care te ajuta sa gatesti sanatos

Revistele de specialitate si unele emisiuni TV ne invata cum sa mancam sanatos. In ciuda acestor eforturi facute de media, tot mai multe persoane prefera sa dea iama intr-un fast food sau sa isi faca, la cina, cartofi prajiti plini de calorii.

Vineri, 13.01.2012, 00:00
S-a inventat aparatul care prajeste cu radiatii!

S-a inventat aparatul care prajeste cu radiatii!

Kevin Keener, profesor in stiinta alimentara a inventat un aparat ce poate praji mancarea, fara strop de ulei. Daca te gandesti ca astfel de tigai sau oale minune deja exista, ceea ce propune el este cu totul deosebit.

Miercuri, 07.09.2011, 00:00
Apa ne ajuta sa slabim!

Apa ne ajuta sa slabim!

Benjamin Franklin rostea o fraza geniala: „N-m vazut pe nimeni murind de foame, dar am vazut multi oameni murind de prea multa mancare”. Cea mai mare pacoste este slabirea cu hei-rup-ul si lauda unor nutritionisti de iarmaroc care se umfla in pene laudandu-se ca: „te slabesc 25 de kilograme intr-o luna”. Lauda asta e falimentara. Slabirea rapida in primul rand nu e durabila si iti da peste cap toate metabolismele. In general, e bine sa slabesti 10% din greutate in 6 luni, iar a doua etapa urmand acestei slabiri este mentinerea noii greutati. Ritmul de slabire trebuie sa fie cam 100 de grame pe zi, un kilogram la 10 zile, si circa 3 kilograme pe luna.

Duminica, 04.09.2011, 00:00
Micul dejun: cele mai proaste alegeri posibile

Micul dejun: cele mai proaste alegeri posibile

Multi oameni bagatelizeaza ideea de mic dejun si mananca in fuga....prostii. Mic dejunul trebuie sa fie insa cea mai imortanta masa a zilei, fiindca asigura energia sanatoasa pentru activitatile pe care le avem de facut pana seara.

Marti, 10.05.2011, 00:00
Alimente recomandate in dieta care previne depresia

Alimente recomandate in dieta care previne depresia

M-am imprietenit cu notiunea de cura de slabire de la 16 ani cand am incercat prima mea dieta pentru a renunta la 2-3 kilograme.

Duminica, 05.12.2010, 00:00
VIDEO! Alimentele prajite sunt extrem de nocive

VIDEO! Alimentele prajite sunt extrem de nocive

Nutritionistii nu recomanda alimentele prajite, pentru ca sunt extrem de nocive, indiferent cat de gustoase ar fi.

Vineri, 23.07.2010, 00:00
Iuliana Tudor: “Mananc multa ciocolata, dar niciodata prajeli”

Iuliana Tudor: “Mananc multa ciocolata, dar niciodata prajeli”

De zece ani lucreaza in televiziune si vrand-nevrand a invatat trucuri ale frumusetii, ale tineretii si ale intretinerii, atat de necesare. Insa Iuliana Tudor nu le tine doar pentru ea, ci le-a dezvaluit pentru revista In Style.

Vineri, 04.06.2010, 00:00
Ce trebuie sa stii despre prajirea alimentelor

Ce trebuie sa stii despre prajirea alimentelor

Grasimile au proprietati valoroase pentru arta culinara. Ele formeaza cu lichidele emulsii datorita carora pot fi puse in valoare arome gustative foarte pretioase. Prin faptul ca pot fi incalzite la o temperatura mai mare decat 100 grade Celsius ele fac posibila "prajirea" si "caramelizarea" amidonului.

Sambata, 22.05.2010, 00:00
x