Ingrediente
- 16 aripioare întregi, de pui
- 3 căpățâni de usturoi
- 1 l sweet chilly Pantai
- 150 ml sos soya dark
- 150 ml sos soya light
- 50 g susan alb
- 50 g susan negru
- 4 legături de ceapă verde
- 1 kg orez basmati
- piper mozaic, râșniță
- pepperoncino
- 250 ml de miere
- 1 kg morcovi
- oțet balsamic
Mod de preparare
Se porționează aripioarele și se fierb în apă cu sare.
Se pregătește sosul la rece din usturoi tăiat în feliuțe, pepperoncino, piper mozaic, sweet chili, sare, miere, sosurile soia, toate acestea se amestecă, iar sosul rezultat se dă la rece.
Orezul se fierbe, se trece prin jet de apă rece, apoi se dă la frigider.
Morcovii se rad și se călesc în ulei, apoi se combină cu orezul fiert și se montează în inele.
Aripioarele se scurg și se prăjesc în fripteoză, apoi se scot, se pun într-un wok și se amestecă cu sosul preparat anterior.
Peste orez se vor așeza aripioarele, iar restul ingredientelor se vor folosi ca decor.
Ciorbă de miel cu gușiță de mațe(intestine) chiseliță cu tarhon și slănină... Burger serbian - Gurmanska Plejskavica...