Ingrediente:
- 1,2 kg carne tocată de porc și vită
- 300 gr ceapă albă
- 200 gr ceapă roșie
- 1 l ulei de floarea soarelui
- 200 gr morcov
- 100 gr orez alb
- 1 cutie(60 cm) mațe de porc pt caltaboș
- 200 gr ceapă roșie
- 50 gr paprika picantă
- 200 gr bulgur
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 300 gr lămâie
- 200 ml sos dulce picant(pantai)
- 300 ml ulei măsline
- 1 kg castraveți verzi
- 6 buc ouă de prepeliță
- 100 gr sare
- 50 gr piper alb
- 2 buc ardei gras roșu
Mod de preparare
Se călește, în ulei de floarea soarelui, ceapa albă cu morcovul dat pe răzătoare, apoi se adaugă carnea tocată.
Se condimentează cu sare și piper, și se lasă la răcit.
Se umple intestinul de porc, spălat în prealabil, cu acest amestec, apoi se fierbe aproximativ 30 de minute.
Cantitatea de bulgur se pune la hidratat în apă cu sare.
Se călește ceapa roșie cu paprika, sare și piper, apoi se adaugă în bulgurul hidratat. Se adaugă pătrunjel tocat, iar cu această compoziție umplem patru jumătăți de ardei roșu care se întroduc la cuptor pentru 10 minute, adaugandu-se și câte un ou de prepeliță deasupra.
Castraveții se curată și se dau pe răzătoarea mare.
Se scurg bine și se asezonează cu sare, piper, sos dulce picant și zeamă de lămâie.
Se adaugă mărarul tocat.
După ce a fiert caltabosul, se da la cuptor pentru 10 minute la 220 de grade, sau se prăjește în ulei.
Se servesc ardeii umpluți cu bulgur, alături de felii de caltaboș și salată de castraveți.
Rețetă preparată de concurenta Ioniță Cristina
Tartar de vită... Prăjitura "Coconut dream", gata în doar câteva minute! Încearcă o reţetă simplă, pe care o poate face oricine...