Ingrediente
4 cartofi mari
2 cepe albe, mari
100 g roșii cherry
o căpățână de usturoi
ulei de măsline
sare, piper
mărar, oregano
foi de dafin
1 l iaurt grecesc
200 g mozzarella
300 g cașcaval afumat
o conopidă
3 morcovi
2 dovlecei
100 g măsline verzi
100 g rucola
2 l apă plată
Mod de preparare
Se spală și se taie cartofii în jumătăți, apoi se coc la cuptor, presărați cu sare.
Între timp, se curăță și se toacă ceapa și usturoiul și se călesc ușor în ulei de măsline.
Când cartofii sunt copți, se scot din cuptor, se scoate miezul din coajă, se pasează și se amestecă cu ceapa și usturoiul,
Se adaugă iaurtul și condimentele după gust și se umple din nou coaja cartofului cu amestecul obținut.
Se presară mozzarella rasă pe deasupra și se introduc din nou la cuptor până când se gratinează frumos.
Se dau pe răzătoare: conopida, morcovul și dovlecelul, se sărează bine și se storc de apa pe care o lasă, se amestecă cu cașcavalul afumat, ras și se formează burgeri care se prăjesc în tigaie.
Se servesc alături de cartofii turcești și o salată din rucola cu roșii cherry.
Tochitură sălăjeană... Budincă de macaroane cu brânză dulce și înghețată...