Ingrediente
- piper roșu și verde
- 300 g țelină apio, tulpină
- 300 g unt 65%
- 1 kg făină 000
- 20-30 creveți decorticați
- 4 lămâi
- 30 g drojdie uscată
- 1 kg roșii proaspete
- 1 kg roșii întregi, conservate
- 100 ml sos worcestershire
- 50 g praf de chili
- 200 ml sos Sriracha
- 50 g piper cayenne
- 100 g zahăr alb
- 100 g boia de ardei afumată
- 100 g de usturoi,
- 200 g ceapă albă
- 100 g piper negru
- sare
- 50 g oregano uscat
- 50 g cimbru uscat
- 50 g praf de usturoi
- 150 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Începem prin a curăța creveții și îi punem într-n bol.
Preparăm o marinadă din zeamă de lămâie, sos sriracha, praf de ierburi uscate, chili și ardei iute.
Punem marinada peste creveți.
Adăugăm ceapa și usturoiul și îi lăsăm la marinat 30 de minute.
Intr-o tigaie, se prăjește ceapa împreună cu ardeii, în ulei încins, aromatizat cu usturoi.
Se adaugă roșiile proaspere și cele conservate și restul ingredientelor și se fierbe sosul până se reduce la jumătate.
Într-o tigaie se încinge 100 g unt și se targ creveții trecuți prin făină, pentru câteva minute.
Se servesc cu sosul de roșii, decorați cu lămâie.
Supă cremă de dovleac cu chefir gras... Tocaniță de chorizo cu calamar crocant...