Ingrediente
- 7 ouă
- 500 g zahăr
- 300 g mascarpone
- 25 ml esență de migdale
- 3 pliculețe zahăr vanilat bourbon
- 200 g făină
- 5 banane coapte mediu
- fructe de pădure
- 300 ml lapte
Mod de preparare
Se separă în două boluri gălbenușurile de albușuri, de la 3 ouă, după care se bat gălbenușurile cu 3 linguri zahăr și albușurile cu alte 3 linguri de zahăr.
Se mixează mascarponele, apoi se amestecă toate cele 3 ingrediente și se dau la rece, în frigider.
Se pregătește compoziția pentru clătite din ouă, lapte și făină, se lasă la odihnit, după care se coc clătitele în tigaia antiaderentă.
Punem bananele într-o tavă, la cuptor, pentru câteva minute.
Separat, se pun fructele de pădure cu zahărul într-un vas pe foc și se fierb până se obține un sos legat.
Clătitele se servesc cu crema de mascarpone, sosul de fructe și bananele coapte.
Ciorbă cu găluște și afumătură de porc... Gnocchi nero di sepia cu sos de șofran...