Antena Căutare

Rețeta Halibut cu baby morcov caramelizat, cremă de mazare cu mentă și carpaccio de dovlecel

Rețeta Halibut cu baby morcov caramelizat, cremă de mazare cu mentă și carpaccio de dovlecel

Ingrediente pentru rețeta Halibut cu baby morcov caramelizat, cremă de mazare cu mentă și carpaccio de dovlecel:

  • 1 kg halibut, file
  • 8 baby morcov
  • 500 gr mazăre
  • 20 gr mentă proaspătă
  • 30 gr coriandru proaspăt
  • 2 dovlecei
  • 500 gr unt
  • sare
  • 10 gr piper alb
  • 500 ml ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 50 gr ghimbir
  • 200ml lapte( 3.5% grasime)
  • 100 gr mascarpone
  • 2 lămâi
  • flori comestibile pentru decor
  • 10 gr busuioc
  • 100 ml ulei de trufe
  • 50 ml coniac
  • 5 gr foi de dafin
  • 0.12 gr sofran
  • 5 gr boabe de coriandru
  • 5 gr boabe de piper negru
  • vrej de fasole în ghiveci

Mod de preparare pentru Rețeta Halibut cu baby morcov caramelizat, cremă de mazare cu mentă și carpaccio de dovlecel:

Începem cu crema de mazăre.

Punem o oală cu apă la fiert și adăugăm: ½ cățel de usturoi, sare, piper, ulei de trufe, ulei de masline, 50 gr unt.

Când apa atinge punctul de fierbere, adăugăm mazarea și o lăsăm să fiarbă timp de 10-15 minute, la foc mediu spre intens.

Fierbem mazărea al dente, apoi o strecurăm și o adăugăm în recipientul blenderului, împreună cu menta, sare și piper dupăa gust, mascarpone, laptele și untul.ținem un piure pe care îl trecem prin sită, pentru a deveni fin.

Preparăm morcovii caramelizați.

Punem o oală cu apă la fiert și adăugăm: usturoi, foi de dafin, boabe de piper negru, sofran, ulei de trufe și sare.

Când apa începe să fiarbă, adăugăm morcovii curățați și îi lăsăam să fiarbăa circa 3-4 minutte.

Între timp, topim într-o tigaie 70 gr unt și adăugăm 1 lingură ulei de trufe și usturoi.

Scoatem morcovii din vasul cu apă, îi scurgem bine și îi adăugăm în tigaie.

Presărăm peste ei sare și piper, adăugăm coniac și îi lăsăm la caramelizat, timp de 3-4 .

Preparăm carpaccio de dovlecel.

Spălăm bine dovlecelul și îl feliem pe rotund, cu ajutorul feliatorului.

Preparăm un dressing din: ulei de măsline, sare, piper, zeama de la 1/2 lămâie, usturoi răzuit, iar cu acest dressing ungem feliile de dovlecel.

Când toate aceste preparate sunt gata, le așezăm pe farfurii și le decorăm cu flori comestibile și vrej de fasole.

Poftă bună!

Rețeta de Rulouri din pește macrou... Rețeta de Curmale cu frișcă și zmeură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x