Ingrediente
- Blat:
- 2 ouă
- 100 g zahăr tos
- 100 g unt topit
- 125 g iaurt gras
- 1 linguriță bicarbonat
- 150 g faină
- 50 g cacao
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 3 portocale
- Ganache de ciocolată:
- 200 ml smantana pentru frișcă [32%]
- 150 g ciocolată amăruie [75%]
- 100 g ciocolată albă
- 50 g unt
- Decor:
- 100 g frișcă
- 10 g mentă proaspătă
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C şi se pregătesc formele de silicon.
Într-un bol, se mixează untul cu ouăle, unul câte unul şi zahărul, se adaugă iaurtul, sucul şi coaja rasă de la o portocală, bicarbonatul+făina şi cacao+ zahărul vanilat.
Compoziţia se pune în formele pregătite şi se dau formele la cuptor pentru 20-25 minte la 180 grade C.
Apoi se lasă la răcit.
Se prepară ganache de ciocolată.
Se încălzeşte smântâna pe foc, fără a ajunge la punctul de fierbere, apoi se adaugă ciocolata mărunţită, se amestecă până se dizolvă, se adaugă untul şi de asemeni se amestecă până se dizolvă şi se omogenizează compoziţia.
Se lasă la răcit apoi se mixează până devine spumoasă.
Gugulufii reci se decupează se umplu cu crema ganache şi se decorează cu frişcă şi coajă de portocală.