Antena Căutare

Ombrino cu conopidă si mazăre păstai

O combinație interesantă între pește, mazăre păstăi și piure de conopidă.

Ingrediente

  • 800 g file ombrino
  • 800 g-1 kg conopidă
  • 200 g mazăre păstăi
  • 1 lămâie
  • 200 g unt
  • sare
  • piper
  • 500 ml ulei
  • 5 frunze de salvie

Mod de preparare

Se pune o oală pe foc, cu apă, sare și unt.

Se curăță conopida și se aleg păstaiile de mazăre.

Se porționează fileul de pește în 4 porții egale.

Conopida se blanșează pentru 1 minut în apă fierbinte, apoi se trage la tigaie, în unt, se condimentează și se prepară până când se colorează.

Între timp, pe o tigaie încinsă, se așaza bucățile de pește pe partea cu piele, se condimentează și se lasă să se gătească, fără a le întoarce.

Păstăile de mazare se blanșează pentru 1 minut, apoi se trag la tigaie în unt.

Într-o altă tigaie mai mica, se topesc 3 cubulețe de unt, se stoarce zeama de la lămâie, se pune sare, piper și salvie și se lasă pe foc până se omogenizează.

Se așază bucățile de conopidă în farfurie, apoi bucata de pește, păstăile de mazăre și se toarnă sosul.

Paste Carbonara, rețetă italiană simplă și delicioasă... Friptură de vită cu sos de vin, piure de cartofi și sparanghel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x