Nu este chiar o omletă clasică ci mai degrabă niște jumări de ouă pufoase într-o explozie de mărar verde.
Ingrediente
- 6 ouă
- 200 ml lapte
- 100 g făină
- 5 g praf de copt
- 300 g brânză proaspătă de vaci
- sare
- piper
- 3 legături de mărar verde
- 50 g unt
Mod de preparare
Se amestecă bine, într-un bol, ouăle cu sare și piper, până se obține o compoziție omogenă.
Se adaugă laptele, apoi făina amestecată cu praful de copt, brânza și mărarul și se omogenizează compoziția.
Se lasă puțin la odihnit, pentru a se activa praful de copt, așa încât să se obțină o omletă pufoasă.
Într-o tigaie antiaderentă se topește untul și se lasă să se încingă bine, apoi se adaugă compoziția de omletă și se amestecă continuu pentru a se prepara uniform.
Este ideală pentru mic dejun, gustoasă, sățioasă, cu un plus de prospețime datorită mărarului abundent.
Cotlet de porc cu vinegreta de ardei gras... E toamnă afară, dar să îți fie vară în inimă și-n gust! Fondue de ciocolată, desertul ideal pentru zile ploioase și soar...