Ingrediente
- 1 kg de mălai
- 1,5 l apă
- 500 g fleică de porc afumată
- 1 kg brânză de oaie
- 500 g smântână
- sare
- piper
Mod de preparare
Se pune apa la fiert pentru a prepara mămăliga.
Când începe să fiarbă, se adaugă o lingură de sare, se amestecă până la dizolvare, apoi se adaugă, treptat, mălaiul și se amestecă întens, până când aceste este bine fiert și mămăliga îngroșată.
Între timp, se taie fleica de porc în bucăți mai mici și se pune la prăjit, condimentată cu sare și piper și se transformă în jumări.
Se unge un va termorezistent cu grăsime de la jumări și se așază în el un rând de mămăligă, unul de brânză, iar unul de mămăligă, unul de jumări și tot așa, culminând cu un strat de mămăligă.
Se dă vasul la cuptor pentru 10-15 minute, apoi se lasă să se tempereze puțin, se porționează și se servește cu smântână.